Poglej prejnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kraljmatjaz
Pridruen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1026 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Avg 27, 2013 20:21 Naslov sporočila: |
|
|
Za duŔo in telo....
http://youtu.be/nDpsVIMe0Qg
Na zdravje,
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ck
Pridruen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1605 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sob Avg 31, 2013 13:28 Naslov sporočila: |
|
|
Sm mislu, da sm audiofil, pa sm samo pek.
Ajdov z orehi, pravkar peĆØen.
[img][/img] _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
fjaka
Pridruen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1747 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 31, 2013 14:38 Naslov sporočila: |
|
|
ck je napisal/a: | Sm mislu, da sm audiofil, pa sm samo pek.
Ajdov z orehi, pravkar peĆØen.
[img][/img] |
drugiĆØ prosim dokumentiraj od A do Ž...z recepturo... _________________ Å”oo mazgoon |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ck
Pridruen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1605 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sob Avg 31, 2013 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
[quote="fjaka"] ck je napisal/a: | Sm mislu, da sm audiofil, pa sm samo pek.
Ajdov z orehi, pravkar peĆØen.
drugiĆØ prosim dokumentiraj od A do Ž...z recepturo... |
Zadeva mi je tako vsakdanja, da mi ni niti priŔlo na misel.
Z ženo jeva praviloma doma peĆØen kruh iz polnozrnate moke, vsake toliko pa jaz speĆØem ajdovga z orehi, vĆØasih pa tudi bel kruh. Polnozrnatega peĆØe žena (potem ko sem jaz zaĆØel pred mnogo leti peĆØi bel kruh)
Moj recept: 1/4 kg bele moke, 1/4 ajdove, 3,2 dl mlaĆØne vode (lahko malo varira - glede na moko), 15 dag prebranih orehovih jedrc - najveĆØji kos je lahko velik kot ĆØetrtinka jedrca, kvas - 1/2 kocke - lahko pa eno vreĆØko Garanta (ne delamo kvasca), dve mali žliĆØki soli (nezvrhani - stvar okusa), ena mala žliĆØka sladkorja.
Moko stehtamo in damo v primerno posodo v kateri bomo zamesili testo, posujemo s soljo in dobro zmeŔamo. V manjŔi posodi zmeŔamo vodo, zdrobljen kvas, sladkor in eno žlico bele moke ter pustimo da nastane kvasec - to se vidi ko se na vrhu meŔanice naredi cca 5 mm pene.
V kvasec damo orehe in pomeŔamo.
Vse skupaj zlijemo v moko in naredimo testo - jaz ga z meŔalnikom in kavli - traja cca 3 minute.
Vzhajamo cca 3/4 ure - odvisno od toplote.
Potem stresemo v pekaĆØ ali pa bolje na keramiĆØno ploÅ”ĆØo, ki se uporablja doma za peko pic. Na ploÅ”ĆØo damo predhodno peki papir ali pa posujemo z moko.
Damo v ogreto peĆØico - 220 stopinj Celzija in peĆØemo 3/4 ure.
Će naredimo iz Garanta, potem ga rabimo eno vreĆØico. UmeÅ”amo ga v moko, enako sladkor. Orehe zmeÅ”amo z vodo in zlijemo v moko ter naredimo testo. Vzhajamo samo cca 10 - 15 min. Ostalo je enako.
Ko damo iz peĆØice, postavimo na mrežico, da se ohladi - cca 3/4 ure.
Dober tek - za zaĆØetek lahko samo z maslom
Zadeva je "nevarna", ker mimogrede pojemo pol hlebca.
PS vse ostale vrste kruha lahko delamo po tem receptu. Najenostavneje pa je, ĆØe testo takoj damo v teflonski modul, kjer vzhaja in v katerem ga kasneje speĆØemo, ampak pri ajdovem meni to vizuelno ne gre. _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
fjaka
Pridruen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1747 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 00:03 Naslov sporočila: |
|
|
texaŔki pokol z motorko...brez benzina...
_________________ Ŕoo mazgoon |
|
Nazaj na vrh |
|
|
longplay
Pridruen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 851 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 17:57 Naslov sporočila: |
|
|
...
Nazadnje urejal/a longplay Ned Nov 26, 2017 22:52; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
fjaka
Pridruen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1747 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
...to je predpremierni trailer.... _________________ Ŕoo mazgoon |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jernejc
Pridruen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Nov 30, 2013 12:17 Naslov sporočila: |
|
|
_________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
matjaz z
Pridruen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 30, 2013 12:48 Naslov sporočila: |
|
|
a veŔ da je prav do mene pridiŔal ....
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
ck
Pridruen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1605 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sob Nov 30, 2013 13:21 Naslov sporočila: |
|
|
matjaz z je napisal/a: | a veŔ da je prav do mene pridiŔal .... |
Važno je, da sem jaz pojedel _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
audiofrik
Pridruen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1491 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Nov 30, 2013 13:25 Naslov sporočila: |
|
|
ne vem zakaj bi bile takŔne slike potrebne, sploh ker verjetno A1 nikoli niste imeli v lasti in kar nabijate nekaj kaj ste pobrali nevemkje na naetu...
Seveda ojaĆØevalec v A razredu obratovanja ne more v nobenem primeru biti hladen na otip razen seveda z enormnimi hladilniki.. ampak Å”e vedno je to ena najboljÅ”ih stvari ki jih je MF kdajkoli naredil |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mito11
Pridruen/-a: Sre Avg 2011 12:06 Prispevkov: 152 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Nov 30, 2013 13:39 Naslov sporočila: |
|
|
In zakaj se jih naj ne bi objavljalo? Meni se zdi taka slika zelo dober Ŕtos. MF A100 grill. |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 041955456 |
|
|
before
Pridruen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2796 Kraj: RuŔe
|
Objavljeno: Sob Nov 30, 2013 14:09 Naslov sporočila: |
|
|
mito11 je napisal/a: | In zakaj se jih naj ne bi objavljalo? Meni se zdi taka slika zelo dober Ŕtos. MF A100 grill. |
Seveda. Jaz te fotografije ne dojemam kot žalitev ali norĆØevanje iz ojaĆØevalnika. Ker sem par let uporabljal MF ojaĆØevalnik, lahko o njem povem samo vse dobro (model A3), tale na fotki pa je sploh pravi multitalent. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljÅ”emu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
Nazaj na vrh |
|
|
joztom
Pridruen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1946 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
galop
Pridruen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 30, 2013 17:27 Naslov sporočila: |
|
|
Će bi dal dva skupaj bi lahko imel kotakt grill ali pa toaster. _________________ vintage , Diy |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|
Zadnje teme - HI-FI |
-
CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Kaj trenutno posluŔate?
-
Dogodki v svetu HI-FI-ja, sreĆØanja
Sejem gramofonskih ploÅ”ĆØ
-
Dogodki v svetu HI-FI-ja, sreĆØanja
Bristol HI-fI show
-
HI-FI
SluŔalkarski sistemi
-
HI-FI
MySqueezebox.com DOWN?
-
Do-It-Yourself
Spet nov lampaÅ”
-
HI-FI
Nova igraĆØa je doma......
-
Do-It-Yourself
DIY popravila
-
CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Tidal
-
HI-FI
Roon labs
-
CD, Vinil, DVD, Blu-ray
YouTube & stuff
-
HI-FI
DAC?
-
HI-FI
Uvoz naprave iz ZDA
-
HI-FI
ZvoĆØniki - izkuÅ”nje - predlog
-
HI-FI
Kam na popravilo?
|
|