| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
bronx
Pridružen/-a: Čet Jul 2009 16:16 Prispevkov: 39 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 14:39 Naslov sporočila: |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | Kar so fantje povedali dejansko drži. Potem bi vsak kupil neke malo bolj renomirane zvočnike in nek poceni integrirec (npr 15 let starega technicsa), ter izvor zvoka računalnik ali nek poceni DVD predvajalnik za 20 EUR in to bi bilo to - vrhunski zvok.
Ojačevalnik je še kako pomemben. Največkrat lahko opazimo razlike v predojačevalnem delu.
Vsak člen je pomemben in pa kako posamezna komponenta vpliva na končni zvok sistema (komponenta je lahko tudi kabel).
S tistimi Pioneer in Sony receiverji s katerimi imam sam izkušnje niso bili kaj prida, so pa običajno imeli pester nabor priključkov. Tudi v avtu sem imel nek Pioneerjev avtoradio srednjega ali nižjega ranga s CD enoto (dobil skupaj z avtom) in se mi je šlo pač samo toliko da špila, potem pa sem radio zamenjal za Parrot avtoradio (da ima še funkcijo prostoročnega komuniciranja) in je bila razlika v zvoku uf, neverjetna občutno boljši zvok, dinamika, detajli, globina.
Vglavnem tako zvočniški del kot ojačevalni(predojačevalni) del je pomemben za kvalitetno reprodukcijo.
Kolega je kupil nov Pioneerjev receiver in je zadovoljen (sistema nisem slišal). Pri nas ima tast komplet Onkyo - Jamo in je tudi zadovoljen, zvok je pa moram reč zelo spodoben, korekten surround z dobrim "podnom". Vglavnem všečen zvok. Ko pa priklopim isti CD na drug sistem se šele opazi,da določeni detajli manjkajo a če ne veš te ne moti.
Have a nice Day
Matt |
Zdravo se strinjam z vsem napisanim sam ne pluvat čez technicsa, mam namreč v biljardnici ravno ene 15 čene 20 let starga in nimam besedice rečt čez njega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lactecon
Pridružen/-a: Pon Dec 2012 19:29 Prispevkov: 6 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 14:48 Naslov sporočila: Akustika |
|
|
Pred 8-10 leti, sem imel v avtu dobro avtoakustiko...
Dva ojačevalca, odlične zvočnike in en osnovni radio JVC.
Pa mi je takrat montažer predlagal, naj menjam še radio...
Rekel sem, če res misli, da bo potem zvok toliko boljši, naj bo...pa še prikopiti nov radio ni časovno zamudno...
Ja, go je zadevo priklopil, je bila dinamika mnogo lepša, barvitejša..., ko pa se je v nekaj minutah poigral še za eqalizerjem, je bil rezultat več kot odličen.
Od takrat naprej sem vedel, da gre vse skupaj eno z drugim in obratno.
Tako se tudi pozna, ko sem sedaj doma zamenjal stari reciver z novim Pioneerjem....
Sedaj le upam, da mi bo služil morda toliko, kot prejšnji (15-16 let). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 14:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Zdravo se strinjam z vsem napisanim sam ne pluvat čez technicsa, mam namreč v biljardnici ravno ene 15 čene 20 let starga in nimam besedice rečt čez njega. |
Tudi jaz imam doma nekaj Technicsovih komponent a se ne more primerjat z nekim "standardnim" integrircem a la Rotel in podobno. Je pa res, da Technicsov gramofon je pa pravi bolid.
V današnjem času je težko nasplošno govorit o posameznih znamkah, npr. NAD ima tak in tak zvok in podobno, ker je zadeva z vsakim modelom lahko popolnoma drugačna.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 15:04 Naslov sporočila: |
|
|
| iki1 je napisal/a: | | kva pa tebe boli? |
Tvoj način komuniciranja, ki je na ravni 10 letnega otroka... Vsakič, ko kaj napišeš, to tudi potrdiš. Boli me niti ne, upam pa za tvoje dobro, da čim prej odrasteš.
/over&out/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
iki1
Pridružen/-a: Ned Feb 2011 9:08 Prispevkov: 39 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Sre Jan 09, 2013 12:29 Naslov sporočila: |
|
|
| peterpan je napisal/a: | | iki1 je napisal/a: | | kva pa tebe boli? |
Tvoj način komuniciranja, ki je na ravni 10 letnega otroka... Vsakič, ko kaj napišeš, to tudi potrdiš. Boli me niti ne, upam pa za tvoje dobro, da čim prej odrasteš.
/over&out/ |
lej ga pa še kr nabija..tipično za internet generacijo..še vedno nobene pomoči iz tvoje strani,ki so jo tukaj zaprosili.raje se okvarjaš z drugimi oz.z forumi ki ti niso všeč!moje dolgoletno znanje z glasbo pa meni niti do kolen... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jan 09, 2013 14:49 Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam, da si vzameš čas za nabiranje znanja slovenščine, pusti glasbo nekaj časa pri miru. Da se te bo dalo približno razumeti.
Če še nisi opazil, je avtor teme kupil kar je želel in je z novim sistemom zadovoljen.
Trancedeejay je tukaj lepo razložil, od česa je odvisna kvaliteta zvoka, preberi si še enkrat. Niso pomembni samo zvočniki.
Če je to sedaj preveč za tvoj E-go, pa ti žal ne more pomagati nihče. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
iki1
Pridružen/-a: Ned Feb 2011 9:08 Prispevkov: 39 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Čet Jan 10, 2013 00:28 Naslov sporočila: |
|
|
| peterpan je napisal/a: | Predlagam, da si vzameš čas za nabiranje znanja slovenščine, pusti glasbo nekaj časa pri miru. Da se te bo dalo približno razumeti.
Če še nisi opazil, je avtor teme kupil kar je želel in je z novim sistemom zadovoljen.
Trancedeejay je tukaj lepo razložil, od česa je odvisna kvaliteta zvoka, preberi si še enkrat. Niso pomembni samo zvočniki.
Če je to sedaj preveč za tvoj E-go, pa ti žal ne more pomagati nihče. |
tukaj ne iščem nobene pomoči in z glasbo se še naprej ukvarjam...ne skrbi!ni bilo omenjeno da so pomembni samo boxi oz.ni vse na receiverju,če nekdo zmeče eure in eure za kvaliteten ojačevalec v manj kvalitetne boxe in pričakuje čudeže...to je logično.sicer pa če bereš razna mnenja oz.pomoči od mnogih,ki imajo različne teorije v manj boš odločen za nakup izdelka,ki ga iščeš...kilometrina... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|