Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1603 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Čet Okt 18, 2012 22:29 Naslov sporočila: |
|
|
Domača marmelada je OK za palačinke (če ni Nutele )
Ampak marmelada s šmornom _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
before
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2796 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Okt 18, 2012 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
ck je napisal/a: | Domača marmelada je OK za palačinke (če ni Nutele )
Ampak marmelada s šmornom |
Pa saj šmorn in palačinke so en in isti "šmorn" . Torej če gre marmelada z palačinkami, potem gre tudi z šmornom. In ko smo že ravno pri šmornu, jaz imam najraje malo sladkanega z navadnim belim sladkorjem in z doma narejenim jabolčnim kompotom. Kupljeni kompoti so mi odločno presladki in tudi sicer preveč močnega okusa. Nekateri pa imajo radi šmorn z rozinami... _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
Nazaj na vrh |
|
|
UserName
Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46 Prispevkov: 106 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 01:18 Naslov sporočila: |
|
|
A ni šmorn z rozinami -> carski praženec, šmorn brez rozin -> šmorn?
Tisto s čokolado, mi je dalo idejo.
Če bi stalil milko in šmorn 'potopil' not, bi (potencialno!) lahko dobil vredi sladico! Kot so japke/banane ipd. s čokolado. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
HIFRIK
Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 11:42 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je božansko?
Šmarn ali palačinke namažeš z marmelado, preliješ s topljeno čokolado in potrosiš s kokosovo moko
Orgazmično! _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 5982 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 12:36 Naslov sporočila: |
|
|
Za kosilo preprosto: juha z rižem in notri še riba kokot, razrezana na tri kose. Soljeno malo, dva stroka česna, nekaj lovorovih listov. Kuhaš 14 minut.
Ko je v krožniku dodaš sesekljan česen in peteršilj. Poanta je sveže ulovljena riba. To se topi v ustih.
Kot priloga solata, rdeča pesa in seveda kozarec malvazije. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Pet Okt 19, 2012 12:47; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
UserName
Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46 Prispevkov: 106 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 12:45 Naslov sporočila: |
|
|
HIFRIK je napisal/a: | Kaj je božansko?
Šmarn ali palačinke namažeš z marmelado, preliješ s topljeno čokolado in potrosiš s kokosovo moko
Orgazmično! |
Pa sem mislil, da sem bil orginalen...
Če mi uspe to za vikend naredit poročam!
Danes pa nekaj italjanskega. Carbonara ali pizza, to je sedaj vprašanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 12:50 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador je napisal/a: | Za kosilo preprosto: juha z rižem in notri še riba kokot, razrezana na tri kose. Soljeno malo, dva stroka česna, nekaj lovorovih listov. Kuhaš 14 minut.
Ko je v krožniku dodaš sesekljan česen in peteršilj. Poanta je sveže ulovljena riba. To se topi v ustih.
Kot priloga solata, rdeča pesa in seveda kozarec malvazije. |
Ja v redu, samo si pozabil na lastovko uliti še malo domačega olivca... _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš......
Nazadnje urejal/a vojcb Pet Okt 19, 2012 12:56; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Jazstsem
Pridružen/-a: Sre Jan 2009 19:47 Prispevkov: 31 Kraj: Moravče
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 12:55 Naslov sporočila: |
|
|
Sprašujem se...če bi bil segedin kaj boljši, če bi zamenjal priključni kabel štedilnika z boljšim? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:00 Naslov sporočila: |
|
|
Sicer se pa ve, da je kvalitetna riba najboljša na lešo, čeprav imajo Slovenci ribe najraje na žaru... _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 5982 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:20 Naslov sporočila: |
|
|
... in v postelji ... _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1426 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:28 Naslov sporočila: |
|
|
Jazstsem je napisal/a: | Sprašujem se...če bi bil segedin kaj boljši, če bi zamenjal priključni kabel štedilnika z boljšim? |
Hja, zelo kompleksno in integralno vprašanje. V bistvu je najbolj pomembno v kateri klasi pravzaprav "šporget" deluje in na kakšen način je konektiran priključni kabel na štedilnik. Soundstage segedina je popolnoma različen v klasi A, AB, ali celo D. Če je segedin slučajno preveč kisel, ali je v njemu preveč mesa, se priporoča tudi rahla terapija s switching steklokeramičnimi šoki ampak samo do meje , ko se ne sežge električna instalacija v hiši.
Zaželjeno je, da se na komandi plošči vgradi tudi kakšna lampica, po možnosti namesto triode tlivka, za boljši "žmoht" jedi. Proizvajalci in še posebej poznavalci tudi odsvetujejo zamenjavo tovarniško konektiranega preperelega kabla, ker ti ob tem propade "lifetime" garancija za izdelek.
Odločitev bo težka! Na koncu, ko se vse poje in segedina zmanjka, je itak isti šmorn.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:44 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador je napisal/a: | ... in v postelji ... |
Uf, na to sem pa čisto pozabil, ali imate tam na obali kaj rib na lagerju-ledu...za starega pomorca, ki pa še ni čisto star, še plava.. _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
Jazstsem je napisal/a: | Sprašujem se...če bi bil segedin kaj boljši, če bi zamenjal priključni kabel štedilnika z boljšim? |
haha če bi dal kakšnega za par jurjev se sigurno nebi dalo primerjati _________________ vintage , Diy |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
Jazstsem je napisal/a: | Sprašujem se...če bi bil segedin kaj boljši, če bi zamenjal priključni kabel štedilnika z boljšim? |
Segedin bi bil prav gotovo boljši, če bi sestavine narezali s kvalitenim keramičnim nožen, kot je Kyocera.
Keramični nož ne spreminja okusa hrani tako kot kovinski in ne povzroča oksidacije.
Boljše bi se skuhal in tudi okusnejši bi bil, če bi se pripravil v keramični posodi Emile Henry na štedilniku AGA. Način kako se distribuira toplota, je za kuhanje zelo pomembno. Keramična posoda je v tem najboljša, približek je emajlirana litoželezna psoda, na primer Staub.
Citiram: | The AGA cooker has a cast-iron body which is a dense, strong and stable metal enabling heat absorption, storage and transmission. The heat is released in the form of radiant heat, it is this radiant heat that gives the AGA the ability to cook food all day and keep it warm for hours whilst preserving the flavour, moisture and texture of the food.
The Aga cooker was invented in 1922 by the Nobel Prize-winning Swedish physicist Gustaf Dalén (1869–1937), who was employed first as the chief engineer of the Swedish AGA company
|
Tudi kuhinja ima svoj high end in tudi tu so zagreti gurmani na eni strani in na drugi tisti, ki nimajo razvitega okusa in prisegajo na čimvečje dunajske in podoben junk in vedo vse o vsem ter se norčujejo iz prefinjenega okus prvih. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
HIFRIK
Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 14:34 Naslov sporočila: |
|
|
"Vintage"
_________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|
Zadnje teme - HI-FI |
-
HI-FI
Roon labs
-
CD, Vinil, DVD, Blu-ray
YouTube & stuff
-
CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Kaj trenutno poslušate?
-
HI-FI
MySqueezebox.com DOWN?
-
HI-FI
DAC?
-
CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Tidal
-
HI-FI
Uvoz naprave iz ZDA
-
HI-FI
Zvočniki - izkušnje - predlog
-
HI-FI
Kam na popravilo?
-
Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Bristol HI-fI show
-
HI-FI
Nova igrača je doma......
-
HI-FI
Slušalkarski sistemi
-
HI-FI dodatki
Zvočniški kabli, interkonekti
-
HIGH-END AUDIO
GRAMOFON - ROČKA - ODJEMNA DOZA - PHONO OJAČEVALEC
-
HI-FI
Bookshelf zvočniki
|
|