Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Njami !
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 14, 15, 16  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ck



Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Prispevkov: 1603
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 18, 2012 22:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Domača marmelada je OK za palačinke (če ni Nutele Laughing )

Ampak marmelada s šmornom Question Question Question
_________________
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Prispevkov: 2796
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 18, 2012 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck je napisal/a:
Domača marmelada je OK za palačinke (če ni Nutele Laughing )

Ampak marmelada s šmornom Question Question Question


Pa saj šmorn in palačinke so en in isti "šmorn" Laughing . Torej če gre marmelada z palačinkami, potem gre tudi z šmornom. In ko smo že ravno pri šmornu, jaz imam najraje malo sladkanega z navadnim belim sladkorjem in z doma narejenim jabolčnim kompotom. Kupljeni kompoti so mi odločno presladki in tudi sicer preveč močnega okusa. Nekateri pa imajo radi šmorn z rozinami...
_________________
Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
UserName



Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46
Prispevkov: 106
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 01:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A ni šmorn z rozinami -> carski praženec, šmorn brez rozin -> šmorn? Razz

Tisto s čokolado, mi je dalo idejo.
Če bi stalil milko in šmorn 'potopil' not, bi (potencialno!) lahko dobil vredi sladico! Very Happy Kot so japke/banane ipd. s čokolado.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HIFRIK



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Prispevkov: 418
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 11:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj je božansko?
Šmarn ali palačinke namažeš z marmelado, preliješ s topljeno čokolado in potrosiš s kokosovo moko Very Happy Very Happy Very Happy

Orgazmično!
_________________
Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za kosilo preprosto: juha z rižem in notri še riba kokot, razrezana na tri kose. Soljeno malo, dva stroka česna, nekaj lovorovih listov. Kuhaš 14 minut.
Ko je v krožniku dodaš sesekljan česen in peteršilj. Poanta je sveže ulovljena riba. To se topi v ustih.

Kot priloga solata, rdeča pesa in seveda kozarec malvazije.
_________________
Carpe Diem


Nazadnje urejal/a ambasador Pet Okt 19, 2012 12:47; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
UserName



Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46
Prispevkov: 106
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 12:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HIFRIK je napisal/a:
Kaj je božansko?
Šmarn ali palačinke namažeš z marmelado, preliješ s topljeno čokolado in potrosiš s kokosovo moko Very Happy Very Happy Very Happy

Orgazmično!


Pa sem mislil, da sem bil orginalen... Crying or Very sad Laughing
Če mi uspe to za vikend naredit poročam! Razz

Danes pa nekaj italjanskega. Carbonara ali pizza, to je sedaj vprašanje. Question
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vojcb



Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Prispevkov: 455
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 12:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Za kosilo preprosto: juha z rižem in notri še riba kokot, razrezana na tri kose. Soljeno malo, dva stroka česna, nekaj lovorovih listov. Kuhaš 14 minut.
Ko je v krožniku dodaš sesekljan česen in peteršilj. Poanta je sveže ulovljena riba. To se topi v ustih.

Kot priloga solata, rdeča pesa in seveda kozarec malvazije.


Ja v redu, samo si pozabil na lastovko uliti še malo domačega olivca... Very Happy
_________________
Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš......


Nazadnje urejal/a vojcb Pet Okt 19, 2012 12:56; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jazstsem



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 19:47
Prispevkov: 31
Kraj: Moravče

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 12:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sprašujem se...če bi bil segedin kaj boljši, če bi zamenjal priključni kabel štedilnika z boljšim?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vojcb



Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Prispevkov: 455
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer se pa ve, da je kvalitetna riba najboljša na lešo, čeprav imajo Slovenci ribe najraje na žaru... Shocked
_________________
Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš......
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... in v postelji ...
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vintagesonic



Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Prispevkov: 1426
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jazstsem je napisal/a:
Sprašujem se...če bi bil segedin kaj boljši, če bi zamenjal priključni kabel štedilnika z boljšim?


Hja, zelo kompleksno in integralno vprašanje. V bistvu je najbolj pomembno v kateri klasi pravzaprav "šporget" deluje in na kakšen način je konektiran priključni kabel na štedilnik. Soundstage segedina je popolnoma različen v klasi A, AB, ali celo D. Če je segedin slučajno preveč kisel, ali je v njemu preveč mesa, se priporoča tudi rahla terapija s switching steklokeramičnimi šoki ampak samo do meje , ko se ne sežge električna instalacija v hiši.

Zaželjeno je, da se na komandi plošči vgradi tudi kakšna lampica, po možnosti namesto triode tlivka, za boljši "žmoht" jedi. Proizvajalci in še posebej poznavalci tudi odsvetujejo zamenjavo tovarniško konektiranega preperelega kabla, ker ti ob tem propade "lifetime" garancija za izdelek.

Odločitev bo težka! Na koncu, ko se vse poje in segedina zmanjka, je itak isti šmorn.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vojcb



Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Prispevkov: 455
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
... in v postelji ...


Uf, na to sem pa čisto pozabil, ali imate tam na obali kaj rib na lagerju-ledu...za starega pomorca, ki pa še ni čisto star, še plava.. Smile
_________________
Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš......
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
galop



Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Prispevkov: 536
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jazstsem je napisal/a:
Sprašujem se...če bi bil segedin kaj boljši, če bi zamenjal priključni kabel štedilnika z boljšim?


haha če bi dal kakšnega za par jurjev se sigurno nebi dalo primerjati
_________________
vintage , Diy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nomad



Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01
Prispevkov: 911
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jazstsem je napisal/a:
Sprašujem se...če bi bil segedin kaj boljši, če bi zamenjal priključni kabel štedilnika z boljšim?

Segedin bi bil prav gotovo boljši, če bi sestavine narezali s kvalitenim keramičnim nožen, kot je Kyocera.
Keramični nož ne spreminja okusa hrani tako kot kovinski in ne povzroča oksidacije.

Boljše bi se skuhal in tudi okusnejši bi bil, če bi se pripravil v keramični posodi Emile Henry na štedilniku AGA. Način kako se distribuira toplota, je za kuhanje zelo pomembno. Keramična posoda je v tem najboljša, približek je emajlirana litoželezna psoda, na primer Staub.


Citiram:
The AGA cooker has a cast-iron body which is a dense, strong and stable metal enabling heat absorption, storage and transmission. The heat is released in the form of radiant heat, it is this radiant heat that gives the AGA the ability to cook food all day and keep it warm for hours whilst preserving the flavour, moisture and texture of the food.
The Aga cooker was invented in 1922 by the Nobel Prize-winning Swedish physicist Gustaf Dalén (1869–1937), who was employed first as the chief engineer of the Swedish AGA company


Tudi kuhinja ima svoj high end in tudi tu so zagreti gurmani na eni strani in na drugi tisti, ki nimajo razvitega okusa in prisegajo na čimvečje dunajske in podoben junk in vedo vse o vsem ter se norčujejo iz prefinjenega okus prvih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HIFRIK



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Prispevkov: 418
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"Vintage"

_________________
Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 14, 15, 16  Naslednja
Stran 2 od 16

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe