Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Slovenske HI-FI trgovine
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
before



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Prispevkov: 2796
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2008 08:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senca je napisal/a:
Glede Big Banga, ne vem od kje vam informacija o nevračilu denarja. Sam sem imel doma na testiranju sistem v vrednosti 1.100 eurov. Pred prevzemom zadev sem založil denar, nato pa sem prinesel sistem nazaj in dobil denar vrnjen na roko.

V mojem primeru ne gre za informacijo, ampak za izkušnjo! Ta se nanaša na Big Bang v mariborskem Europarku, seveda pa verjamem da je lahko kje drugje drugače.
_________________
Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saxofon



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29
Prispevkov: 87
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2008 17:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
AUDIO GALERIJA je v prostorih stare Iskre oziroma sedaj INKUBATOR (PIC) na Partizanski 82 ! Je pa treba prej poklicat in se zment za demo


Bil na fizičnem obisku Partizanke 82 a trgovine ni bilo videti.
Piše, da ja vhod iz desnega dvorišča pri sparky okrepčevalnici... jaz nič našel.

Bah.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2008 18:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot vidiš je med trgovinami na portalu tudi kontaktna številka pa se zmeni z gospodom Dušanom, je kar faca in se z njim da marsikaj zment.
LP
Admin
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2008 22:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo ena moja današnja pozitivna izkušnja s spletno trgovino, ki me je tako presenetila, da preprosto moram o tem seznaniti ostale forumaše, saj dober glas se širi v deveto vas. In če si kdo to zasluži, naj se čuje naglas. Ne gre ravno eksplicitno za hifi trgovino, se pa na njej sigurno najde kakšen takšen izdelek, zatorej lahko kamot zapade v to temo.

Torej, včeraj zvečer (nedelja) sem se včlanil v spletno trgovino Mimo vrste, saj sem na njej uletel na ekstra ugodno ponudbo zunanjega 1TB USB hard diska, kakršnega potrebujem čimprej. Zadevo sem naročil in jim obenem poslal mail z zaprosilom, da mi izdelek pošljejo čimprej, saj ga nujno potrebujem. Danes zjutraj (ponedeljek) ob 07.20 uri sem z njihove strani prejel prvo obvestilo, da je moje naročilo potrjeno, ob 09.06 uri je prispelo drugo obvestilo da je moj nakup že zaključen, pošiljka že oddana na pošto, obenem pa mi sporočajo številko za slednje poštne pošiljke. Ob 09.56 uri prejmem še tretje sporočilo, tokrat osebno od referentke, ki se mi zahvaljuje za moje sporočilo in me v upanju na nadaljnje prijetno sodelovanje lepo pozdravlja.

Da rezimiram... od prejetja naročila in obenem mojega zaprosila v ponedeljek zjutraj, pa do oddaje pošiljke na pošto dobri dve uri!!! ... ufff, pa tega še svet ni videl. Vsaka jim čast!

Od sedaj bom če bo le možno kupoval preko njih, pa četudi bo morebiti kdaj naneslo kakšen evro več. Nima nobene veze, saj meni dober customer support ogromno pomeni in mi za dobro postrežbo trgovcu sploh ni žal dati več denarja kakor bi ga morebiti dal komu drugemu, ki samo čaka da pokasira, na koncu pa glih toliko da te še v rit ne brcne.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2583
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2008 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz imam kar prijetne izkušnje z njimi. Ponavadi se držijo rokov, le za stvari ki niso na zalogi zna malo trajat. Drugače pa se stvari dobi že naslednji dan.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Luka



Pridružen/-a: Sob Maj 2008 16:53
Prispevkov: 1
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2008 23:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

po mojih izkušnjah vse spletne trgovine oddajo zadeve na pošto takoj naslednji delovni dan ali celo še isti delovni dan, če je naročilo sprejeto pravočasno (recimo do 3, ko gre zadnji kombi iz skladišča)
Tudi sam sem lastnik spletne trgovine in ti lahko iz prve roke povem, da kljub temu da nismo tako velki in tako široko usmerjeni kot mimovrste, večina zadev ki je na zalogi doseže naše kupce že naslednji delovni dan.

Je pa pri nakupovanju v spletni trgovina ena prednost. Zakonsko je določeno, da je kupec upravičen do vrnitve kupnine, če vrne izdelek nazaj v originalni embalaži in nepoškodovan. Tega za običajne trgovine ni, zato si lahko privoščijo le razne dobropise itd. Ampak fantje vseeno pazite ko kupujete, kakšna spletna trgovina vam lahko vračilo blaga tudi zavrne z razlogom, da je poškodovana embalaža. Ker zakonsko ni točno določeno v kakšnem stanju je lahko izdelek.. Najbolje je poklicati in se pozanimati kako je z vračilom.. Drugače pa kar se mene tiče res najbolši način - naročiš, plačaš, vrneš če ti ne odgovoarja Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frodo



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Prispevkov: 206
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2008 02:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, tudi sam sem si na test izposodil komponentno in interkonekte v BB Europark, jih čez dva dni vrnil in dobil denar nazaj. Ne vem kako to poteka drugje, vendar mislim, da lahko v vseh Big Bangih vzameš proti 100% varščini komponento domov in jo potem brez problema vrneš. Saj ti ne naredijo računa, ampak samo poseben dokument za varščino. Seveda pa moraš vrniti komponento brez praske...

Saj pravi audio entuziast sploh ne more kupit komponente, če je prej ne sproba v domačem sistemu, vsaj jaz ne.

Kar se pa tiče kupovanja preko interneta, pa so vedno težave, z garancijami, tehnično podporo ipd. Recimo, da kupiš na tuji spletni strani nekaj in se ti čez 3 mesece pokvari. Raje ne sprašuj kakšne kolobocije imaš, saj komponente na moreš dati na slo servis ampak jo moraš pošiljat nazaj ipd. Pa še za kakšna morebitna tehnična vprašanja se nimaš kam prav obrnit. Ko jaz kupujem, kupim samo pri večjih trgovcih a-la Intek, Big Bang, Csezany ipd. Pa tudi gotovino ti vrnejo če nisi zadovoljen in tvojega željenega artikla ni na zalogi. Treba je samo biti pošten do prodajalca in ne recimo galamit z zakoni o varstvu potrošnikov, ne biti osoren, ipd, pa se da z večino trgovcev vse zmenit. Vsaj sam imam tako izkušnjo.

Je pa res, da trgovci po zakonu ne rabijo menjat blaga ali vrnit denarja tudi v prvih 8 dneh ne kot večina misli, vendar večina to naredi kajti dobro vedo kako z strankami, saj se zadovoljen kupec rad vrača.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Prispevkov: 1454
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2008 21:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Le mimogrede:govori se o hi-fi trgovinah, nekateri pa tule pišete o izkušnjah z internetnimi trgovci in to povrhu na PC komponentah... Question
Sam sicer vsaj s štajerskega konca ne poznam ene poštene trgovine s hi-fi opremo.Tudi Big Bang, ki ga nekateri tu omenjate, ima obupno izbiro, še bistveno slabšo kot leto-dve nazaj.Ljubljana tudi ni kaj bistveno boljša, topogledno je npr. en Zagreb kar prava hi-fi Meka!
Hvala bogu vsaj nekateri posamezniki nekaj dovažajo, tudi po naročilu in kar ugodno.Ampak človek mora v naprej vedeti kaj hoče in se zanesti na teste in forume.
Sam bom res vesel kakšnega namiga, kje v Sloveniji bi lahko recimo preizkusil nekaj različnih boxov ranga tam nekje 1000-2000€/par!
Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2008 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Intek, Vklop, Bigbang 1 MB, EIS, Kuzma, Audio Galerija, Pear Audio, Canyon Audio, Jae, Nat Audio, PTS - bo dovolj Very Happy
Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2008 23:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Le mimogrede:govori se o hi-fi trgovinah, nekateri pa tule pišete o izkušnjah z internetnimi trgovci in to povrhu na PC komponentah... Question


Tudi preko spletne trgovine s širokim asortimanom se da kamot kupiti hifi. Nekatere takšne široko orientirane imajo celo večjo ponudbo feršterkerije, kot jo lahko vidiš recimo v celem Celju. In z izmenjavo izkušenj forumašev, pa naj bo to z nakupom PC komponente ali hifi-ja - nima nobene veze saj bo spletna trgovina vsako naročilo obravnavala po istem kopitu, se da marsikomu prihraniti dosti živcev.

Da ne govorim o zelo koristni informaciji v zvezi pravic potrošnika pri nakupu blaga v spletni trgovini, podani s strani soforumaša. Verjamem, da nas dosti ni vedelo, da lahko pri poslovanju na daljavo blago brez napake vrneš in zahtevaš povračilo denarja, česar recimo običajna trgovina ni dolžna storiti.

Osebno sem zelo vesel vseh koristnih informacij, saj nikoli ne veš kdaj ti pridejo prav.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 00:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakše odnos si želite ko pridete v trgovino s HI-FI tehniko? Kaj vas najbolj odvrne od nakupa, kaj pritegne? Kako kupujete HI-FI začetniki, poslušate po trgovinah, samo brskate po forumih in po možnosti naročite prek pošte?
Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 04:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni osebno kakor sem že povedal ogromno pomeni customer support. Če je prodajalec prijazen, ustrežljiv, pozna zadeve ki jih prodaja in v primeru problemov v okvirih svojih zmožnosti z veseljem pripravljen pomagati tudi po nakupu nečesa, sem mu že skoraj dal denar na pult, čeprav je nekje drugje morebiti par evrov ceneje. Biti postrežen kot se šika in obenem lahko pričakovati support tudi po nakupu, za to mi ni žal dati več denarja in s tem nagraditi prodajalca ki si to zasluži. Ravno tako kakor pri dobri kelnarci. Ko prideš v oštarijo ne pričakuješ drugega kot to, da se boš malo vsedel, se spočil in v miru spil pijačo. Če pa je kelnarca luštna ritomigica ki ti tu in tam nameni kakšen zapeljiv pogled (čeprav tega ni dolžna), da te hudič ja razrajca da si čist zmešan, potem ga ni boga da je ne boš nagradil s tringeldom in se ob prvi priliki spet vrnil na sproščanje oči in duha... pri tem pa seveda spet deponiral denar. Pač dobro obvlada svoj posel, oziroma za vloženi denar poleg pijače nudi dober duševni customer support. Laughing

Da preidem nazaj na hifi... moti me recimo nezainteresiran odnos prodajalca ki se te hoče čimprej znebiti in nepoznavanje stvari ki jih prodaja. Namreč preden grem kaj kupiti vedno pretresem internet, vprašam še znance in poizkušam zbrati čimveč koristnih informacij o nekem izdelku in ostalih njemu podobnih. Tako nikoli ne pridem v trgovino kot da bi padel z lune, kar bi lahko izkoristil prodajalec ter te peljal žejnega čez vodo, temveč imam v mislih že bolj ali manj dodelano sliko tega kako neka naprava funkcionira in kaj lahko od nje pričakujem. Pri tem pa opažam, da človek "oborožen" že samo s takšnimi informacijami in nič drugega, v dosti primerih ko pride v trgovino lahko spravi prodajalca v zadrego, saj ve o izdelku več kot on sam ki ga prodaja, kar je žalostno. Sad

Končna sodba pa itak mora padit doma v domačem sistemu in domačih pogojih, zato krepko odsvetujem nakupovanje tam, kjer ne nudijo posoje naprave na dom ob založitvi denarja. Razen če človek že od prej ve kako neka naprava funkcionira.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
before



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Prispevkov: 2796
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 06:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiofill-ov članek (glej nad mojim) je takšen, kot bi ga napisal tudi sam, če bi se mi ljubilo tako na široko razpisati. V njem se popolnoma najdem in se z njim popolnoma strinjam! Wink Wink Wink
_________________
Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Prispevkov: 1454
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2008 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trancedeejay je napisal/a:
Intek, Vklop, Bigbang 1 MB, EIS, Kuzma, Audio Galerija, Pear Audio, Canyon Audio, Jae, Nat Audio, PTS - bo dovolj Very Happy
Have a nice Day

Matt

No, malce sem pozen, me nekaj časa ni bilo.Vsekakor hvala za tele namige, večinoma pa žal ne prinašajo tistega, kar bi želel in to je možnost primerjav.
Seveda BigBang in JAE itak poznam iz osebnih obiskov, a pri najboljši volji ne vem, kaj bi tam primerjal.BB ima bistveno slabšo izbiro kot je bilo to 2-3 leta nazaj in se sedaj tam najde le še kak Dali-jev box.JAE pa je v bistvu itak računalniška štacuna, ki s hi-fijem nima veliko opraviti.
Z večino ostalih pa je tako, da ali stran ne dela(EIS), ali je ni(PTS), ali ni cenikov(velja za vse razen delno za Canyon), ali je izbor že v osnovi sila omejen(npr.Pear Audio) itd.
Ampak vseeno:ali kdo ve, ali ima kdo od navedenih studiev oz. trgovin res tudi na razpolago za preizkus kaj več od enega tipa boxov?Pa povečujem cenovni razpon na 1000-3000€/par.Hvala za info!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ak



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25
Prispevkov: 72
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2008 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vklop ima ponavadi kar precej zvočnikov na zalogi in to tudi precej različnih. Pa tudi radi posodijo za testiranje na domu.
_________________
Have fun!
ak
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 2 od 10

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe