Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 15, 2023 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
Les Rockets je napisal/a: |
Razmišljam še o nakupu in namestitvi zunanjega filtra za čiščenje tekočine, kateri se sicer uporablja v akvaristiki in uspešno odstranjuje delce iz vode (tale je menda Mercedes med filtri). Pretakanje tekočine iz banjice v plastenko in samo filtriranje tekočine je namreč res nekoliko "nepraktično".
LP, Les Rockets.[/url] |
Evo mene, po nekaj letih nazaj... @Les Rockets, si že našel kako filtrirati vodo? Meni je sedaj res prišlo na vrh glave tole pretakanje... sem našel nekaj akvarijskih filtrov s črpalko, kar pomeni, da na iztočno pipico kadi namestiš direktno cevko vhoda na filter, izhodno cevko s filtra pa vrneš nazaj v ultrasonično kad... akvarijski filter bi zadostoval? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mostec
Pridružen/-a: Sre Sep 2014 17:55 Prispevkov: 65 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 16, 2023 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
Sam že več kot leto uporabljam Degritter. Imel sem prej vse možne čistilce, Degritter-ju pač noben od zgoraj naštetih ni do gležnjev. Ploščo opere in osuši. Zgleda lepo in je lahko tudi v poslušalnici ali dnevnem prostoru. Zakaj je najboljši, ker na vsaki strani plošče pod pravim kotom (120hz), v brazde prodirajo mehurčki ki razbijajo umazanijo. Mehurčki so veliko manjši kot pri 50hz in lažje očistijo in globlje prodrejo, odstranijo umazanijo. V teh posodah ki jih omenjate pa je 50hz in samo en spodaj, ki ne razbija umazanije pod pravim kotom v brazdo. Razlika je očitna. Nič koliko plošč je Degriter rešil kjer jih pred tem noben drugi čistilec ni mogel, preskakovanje, pokanje itd. Samo fizičnih poškodb pa ne odpravlja. Ker mi znesek Degriterja predstavlja par procentov vrednosti zbirke gramofonskih plošč sem si ga z veseljem privoščil. Opral sem plošče parim znancem, prijateljem ki niso mogli verjeti kakšna slušna razlika je potem ko se ploščo opere. Nazadnje prijatelju iz Primorske, kupuje samo plošče iz Japonske po oceni prodajalca NM. Plošča izgleda kot nova ko jo pogledaš, prasketala pa je kot stara umazana pohojena plošča. Ker se je s prodajalci začel dopisovati da jim vrne plošče sem mu ponudil da mu jih jaz operem. Vriska in skače od veselja, ker plošče zvenijo kot morajo, ni več prasketetanja med tihimi prehodi predvsem pa tudi zvokovno zvenijo veliko boje. Operem vsako, tudi novo ploščo. Degritter je zakon! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sid
Pridružen/-a: Čet Dec 2009 11:28 Prispevkov: 43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 19, 2023 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem imel priliko preizkusiti degritter. Res je svetlobna leta pred ostalimi metodami čiščenja. Sem uporabljal klasični UZ čistilec v kombinaciji z vakumskim čistilcem in je vseeno degritter razred zase. Edino kar odvrne je cena. Ker če nimaš zbirke z najmanj nekaj sto naslovi, je vložek na ploščo precejšen. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Vinylfan
|
Objavljeno: Ned Nov 19, 2023 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam, da je Degritter super zadeva. Sem ga videl v živo in uspel tudi preizkusiti. Vendar pa je meni trenutno dostopna opcija z ultrasonično kopeljo ter zunanjim motorjem za obračanje plošč.
Torej ostajam pri tej rešitvi. In bom poskušal z nadgradnjo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sid
Pridružen/-a: Čet Dec 2009 11:28 Prispevkov: 43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 21, 2023 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
Vinylfan je napisal/a: | Les Rockets je napisal/a: |
Razmišljam še o nakupu in namestitvi zunanjega filtra za čiščenje tekočine, kateri se sicer uporablja v akvaristiki in uspešno odstranjuje delce iz vode (tale je menda Mercedes med filtri). Pretakanje tekočine iz banjice v plastenko in samo filtriranje tekočine je namreč res nekoliko "nepraktično".
LP, Les Rockets.[/url] |
Evo mene, po nekaj letih nazaj... @Les Rockets, si že našel kako filtrirati vodo? Meni je sedaj res prišlo na vrh glave tole pretakanje... sem našel nekaj akvarijskih filtrov s črpalko, kar pomeni, da na iztočno pipico kadi namestiš direktno cevko vhoda na filter, izhodno cevko s filtra pa vrneš nazaj v ultrasonično kad... akvarijski filter bi zadostoval? |
Sam sem si zadal pred let DIY projekt, ultrazvočnega čistilca plošč. V samo čiščenje sem poizkusno tudi integriral akvarijaki filter. Po parih saržah čiščenja, je bila voda bistveno manj onesnažena, kot če filtra ne bi bilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Vinylfan
|
Objavljeno: Tor Dec 12, 2023 00:12 Naslov sporočila: |
|
|
Degritter pri meni ostaja kot mokre sanje. Tako, da bo moral vsaj malo zadostiti tako ultrasonični čistilec kot tudi vakuumsko čiščenje. Mogoče človek na začetku pričakuje preveč, vendar kot priletiš na trdna tla, ti postane jasno, da ploščo, po kateri so hodili in je leta zapuščena samevala na podstrešju, ne boš mogel očistiti, da bo brezšumna. Nadgradnja je bila narejena tudi kot čiščenje vode s pomočjo zunanjega filtra (akvarijski) ter sušilca na vrhu, ki se uporablja na koncu postopka.
Zaenkrat bo. Tudi to je korak naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|