Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 854 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2022 16:49 Naslov sporočila: |
|
|
Izgleda, da je. Važno. Do te mere, da se nekateri zatekajo k UI in generičnim prevodom le te odgovorov. Zabavno. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sullly
Pridružen/-a: Pon Avg 2021 17:26 Prispevkov: 387 Kraj: Globes
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2022 16:51 Naslov sporočila: |
|
|
Nova igrača je doma - DIY napajalnik za gramofone s sinhron. motorjem je po dveh letih razvoja prestal testiranje in prva verzija dizajna je že v stalni uporabi pri hčeri in zetu.
Nastaja prva poskusna serija šestih naprav. Pomagam kolegu pri mehanski konstrukciji, dizajnu in funkcionalnosti. Njegov je elektronski projekt in je nosilec posla.
Stvar bom slikovno predstavil ko ga bomo 'oblekli' ; mu dali dokončen videz. V osnovi je dokaj kompaktna izvedba (Š15, V6, G27cm).
Predvidene dodatne funkcije so regulacija hitrosti (+/- 6%), regulacija moči motorja, preklop 33/45 in dodana stoboskopska lučka in pa stroboskop. Vse komande so na prednji plošči.
Stroboskop bomo prilagodili za različne modele gramofonov - predvsem tiste najbolj popularne: ProJect, Rega, morda tudi vintage Thorens ipd. To se predvidoma zalepi na krožnik, lučka pa izpod. Poseg je reverzibilen brez posledic.
Predvideno je da se priklopi gramofon kar z njegovim 220 Volt vtičem - namesto v zidno vtičnico v kontroler direkt. Tako ni potreben noben električarski poseg v gramofon.
Poleg regulacije in stabilizacije hitrosti je bil cilj izboljšava zvoka, kar smo tudi dosegli: takoj je slišna bistveno večja globina zvočnega odra in zračnost.
Cenovno pozicioniranje bo sorazmerno s klaso gramofonov katerim je namenjeno. Ni pa še točno določeno. _________________ Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.
(Eleanor Roosevelt)
Nazadnje urejal/a sullly Tor Dec 27, 2022 17:26; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anzec
Pridružen/-a: Ned Jul 2014 19:10 Prispevkov: 193 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2022 17:16 Naslov sporočila: |
|
|
luka79 je napisal/a: |
Izgleda, da je. Važno. Do te mere, da se nekateri zatekajo k UI in generičnim prevodom le te odgovorov. Zabavno. |
Še vedno se mi zdi bolje zatekati se k SSKJ, kot pa noname človeku iz foruma, ki temu kontrira, brez da bi morda podal kakšen link, morda navedel svojo izobrazbo, ki bi nekako kazala na verodostojnost njegovih izjav. Laik kot sem jaz, je zmeden ob temu. Morda pa me zanima v čem je štos, tako se je pa končalo brez informacij. Morda pa bom enkrat to na miljonarju vprašan za miljon, morda me enkrat tamal vpraša to, pa da ga ne bom učil krive vere. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sullly
Pridružen/-a: Pon Avg 2021 17:26 Prispevkov: 387 Kraj: Globes
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2022 17:39 Naslov sporočila: |
|
|
anzec je napisal/a: | luka79 je napisal/a: |
Izgleda, da je. Važno. Do te mere, da se nekateri zatekajo k UI in generičnim prevodom le te odgovorov. Zabavno. |
Še vedno se mi zdi bolje zatekati se k SSKJ, kot pa noname človeku iz foruma, ki temu kontrira, brez da bi morda podal kakšen link, morda navedel svojo izobrazbo, ki bi nekako kazala na verodostojnost njegovih izjav. Laik kot sem jaz, je zmeden ob temu. Morda pa me zanima v čem je štos, tako se je pa končalo brez informacij. Morda pa bom enkrat to na miljonarju vprašan za miljon, morda me enkrat tamal vpraša to, pa da ga ne bom učil krive vere. |
Škoda besed, gre za splošno znanje. Skladatelj sklada skladbe - te so lahko v katerikoli obliki. Suita je oblika skladbe, tako kot je sonata ali kantata ali simfonija. Vsaka taka oblika podlega določenim zahtevam, da jo tako lahko kličemo.
Vztrajanje na spodrsljaju pa bi še najbolje opredelil naš soforumaš @bojan varjačič rajko
Pa vesele praznike vsem! _________________ Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.
(Eleanor Roosevelt) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2022 19:45 Naslov sporočila: |
|
|
Pictures at an exhibition ni skladba.
Za to ugotoviti res ni treba biti genij. Je pa suita desetih delov, oziroma sestavljena iz desetih skladb, če ti je tako ljubše.
To je precej podobno, kot bi naselju rekel hiša. Ali pa recimo katedrali. Ker so obe (vse) delali zidarji.
Glede poSullyevanja pa se bom (zaenkrat) vzdržal. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Audiomarka
Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47 Prispevkov: 676 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2022 20:02 Naslov sporočila: |
|
|
Moje laično mnenje je, da je luka bedak. Bedak obični (lat. vulgaris), če sem bolj eksakten
Pejte no ven iz te teme, če vam je še tako dolgcajt. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2022 20:45 Naslov sporočila: |
|
|
Ojoj. Kako me gane mnenje nekega keyboard warriorja. Blazno patetično. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anzec
Pridružen/-a: Ned Jul 2014 19:10 Prispevkov: 193 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2022 23:31 Naslov sporočila: |
|
|
Morda je res neumno, ampak po drugi strani pa je zanimivo. Ali je suita sestavni del skladbe ali pa suita samo bolj definira besedo skladba.
Torej za prvo velja primer hiše v mestu, za drugega pa recimo garsonjera in stanovanje. Garsonjera je stanovanje, ampak malo bolj natačno veš za kakšno stanovanje gre.
Jaz še vedno menim, da je slednje, ampak ne izključujem možnosti, da temu ni tako  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05 Prispevkov: 604 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 28, 2022 10:16 Naslov sporočila: |
|
|
Suita je ciklična glasbena oblika, sestavljena iz stiliziranih plesov 16. in 17. stoletja. Vsebuje štiri obvezne dele: alemanda (nemški ples), couranta (francoski ples), sarabanda (španski ples) in gigue (irski ples). Skladatelji so lahko v suito vnesli tudi druge dele, npr. preludij, francoski menuet, španska pavana, gavota, italijanska siciliana, poljska poloneza itd.
Tonaliteta delov suite ostaja od prvega do zadnjega dela enaka. Deli se med seboj razlikujejo le v času, taktovskem načinu, izvoru, začetku s predtaktom ali brez.
Suita je lahko klavirska (J. S. Bach: Francoske suite, Angleške suite; G. F. Händel: Suita za čembalo), baletna ali orkestrska (E. Grieg: Peer Gynt, Jutro; J. S. Bach: Suita za orkester, C-dur).
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 959 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Dec 28, 2022 11:29 Naslov sporočila: |
|
|
 _________________ Sound quality has very little to do with file size
Some people may think that loud sound is = good sound, but the fact is that it is loud and compressed and all dynamics have been sucked out. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1366 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sre Dec 28, 2022 11:50 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem ali je to samo v Sloveniji ali pa je v našem hobiju izredno velik odstotek egotov, pametnjakovičev in na splošno idiotov, ki se očitno tega ne zavedajo. Ja jebela cesta fantje ali res ni možno komunicirati normalno, povedat svoje izkušnje, mnenje na nek sprejemljiv način in pa čimbolj v skladu s temo? Pride človek na HI-FI sejem, kjer je pa face to face - je en kup navidezne prijaznosti, lezenja v rit prodajalcem, modrovanja (ni čudno, da imajo marsikaterega od nas prodajalci za pacienta), na spletu pa kar nekaj težakov (kar nekaj od teh z low cost BigBang sistemi, ki pametujejo o high endu z reviewi z What-HI-FI) in zagrenjenih egotripov (ki imajo sicer celo bogastvo v HI-FI tehniki a tako zviška gledajo na ostale tudi v sami komunikaciji, da glava boli, namesto da bi na podlagi svojih izkušenj podali kakšno modro mnenje - no, če je drag sistem, še vedno lahko zveni kot low cost:).
Znano je, da je ta hobi nekako bolj za samotneže a jebela cesta neko spoštovanje pri komunikaciji z drugimi pa tudi more bit.
Tema bo za nekaj časa zaklenjena, da se folk skulira. Težake bo slej ko prej potrebno odstranit. Bolan sem, pa se moram s tem ukvarjat - a je res tega treba? V temi, kjer folk objavlja novosti v svojih sistemih je folk zapel za j****o suito....
V vsakem primeru bi pa se zahvalil vsem, ki na nek normalen način podajate svoja mnenja in jih znate argumentirati.
Lep dan želim še naprej
AK Admin _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2023 17:41 Naslov sporočila: |
|
|
Node N130
Za zdaj je pač postavljen ma DAC.  _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 76 Kraj: Lipovca
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2023 18:31 Naslov sporočila: |
|
|
Danes prešel na externi dac. Po slišanem, je korak v pravi smeri narejen naprej. Razmišljal o Geshelliju, pa Soncoz sgd1, odločil se za Schiit Modius (AKM 4493 verzija) .
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|