Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 897 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2022 15:20 Naslov sporočila: |
|
|
Advance Paris KC800 _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1400 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Nov 07, 2022 18:47 Naslov sporočila: |
|
|
luka79 je napisal/a: |
Advance Paris KC800 |
Čestitke |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlady
Pridružen/-a: Sre Apr 2022 3:36 Prispevkov: 3 Kraj: Hrastnik
|
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 040819730 |
|
 |
FirbeC
Pridružen/-a: Sre Jun 2009 10:32 Prispevkov: 48 Kraj: Zagorska dolina
|
Objavljeno: Sob Dec 03, 2022 11:17 Naslov sporočila: |
|
|
Sem obljubil par besed in par slikic.
V hišo je prispel nov preamp – Accuphase C-240, letnik 81, ampak pač zame “nova igrača”. MINT ohranjen, vrhunsko obnovljen/vzdrževan. Vsa dokumentacija priložena za 40 let nazaj, računi enega servisa napajanja pred 20 leti, pregledov na 10 let, obnove lansko leto. Nabavil iz Nemčije. Zadeva je narejena kot tank, ne da je brez praske, tudi delčka prahu ni (bilo) na njem. Fukcionira vse brez napak. Phono del izredno prilagodljivo izveden. Iskal sem spodoben preamp z loudness funkcijo. Pri Accuphase je praksa tri-stopenjski loudness, kar je zelo uporabno (zame). Skratka, popolnoma ustreza za moje potrebe in tipe glasbe, ki jo poslušam.
Druga zadeva je malce novejša, je le dobra tri leta star DAC – ARCAM FMJ-D33. Prej uporabljal CA DACMagic. Jasno, zvok je z uporabo FMJ-D33 na precej višjem nivoju, odprla se je globina odra, bas gre še nižje…, poslušam bolj rock, največ in najraje koncertne žive izvedbe… pa poslušam še kak smooth jazz, funky…, ma vse, le klasike res bolj malo.
Hkrati nekako skozi poletne mesece, sva s kolegom uspela urediti (pravzaprav bolj on kot jaz) problem strobo-kolesca na Michell gramofonu. Kolešček sva po raznih poskusih menjav osi, izdelavi drugega, enostavno odstranila. In novi originalni jermen, ki je bil prej prekratek, je kar naenkrat postal prave dolžine. Hitrost se je stabilizirala, kot še nikoli prej. Za merjenje hitrosti zdaj uporabljam kar mobilno aplikacijo na gsm-ju in okroglo ploščico s frekvenčnim rastrom. Montirana SHURE V15-tip 2, NOS, o kateri sem že pisal. Špila, da je veselje.
Trenutno zelo zadovoljen s izplenom tako analognega in digitalnega zvoka oz. s celoto sistema.
(CD transport je AUDIOLAB 6000CDT, streamer AUDIOLAB 6000N, končni stopnji sta 2x NAD C-272, zvočniki JBL L-90) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mostec
Pridružen/-a: Sre Sep 2014 17:55 Prispevkov: 61 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 10, 2022 10:58 Naslov sporočila: novi športni rekviziti |
|
|
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Tor Dec 13, 2022 22:09 Naslov sporočila: |
|
|
Stara/nova igrača
Po urici poslušanja moram priznat, da sem zelo prijetno presenečen. Tudi temperatura v dnevni sobi je občutno višja  _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2249 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Dec 13, 2022 22:30 Naslov sporočila: |
|
|
Torej za pozimi bo.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Tor Dec 13, 2022 22:39 Naslov sporočila: |
|
|
LightBit je napisal/a: | Torej za pozimi bo.  |
Ja! Pručko si bom zravan naštimal
Jebeš stage pa te zadeve, važno, da je rit na toplem... poleti pa nekaj v D klasi. Al pa tanovga Technicsa
Ampak mislim, da se XTZja ne bom tako hitro naveličal. Hud je! _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 370 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Ned Dec 18, 2022 11:34 Naslov sporočila: |
|
|
Spodobna zadevica, sem uporabljal 5 let. In čeprav sem potem prešaltal na integrirca, ki je skoraj 10x dražji, gre seveda za diminished returns.
Glede vročine pa ni take panike, ni Pass Labs ali kaj podobnega - tudi če ga uporabljaš v tistih oglaševanih 50W v A klasi v resnici malce pogoljufajo, gre za premični bias glede na višino inputa, tako da ne žre toliko kot čisti 50W A klasa ojačevalci.
Če se prav spomnim imaš tri nastavitve delovanja, ki niso ravno dobro opisane v priročniku, tole najdem na netu:
AB mode: This is an AB-class amp right from the lowest volume to the top.
A mode: This is a class-A amp, up until the point where it runs out of juice, when it gradually transitions to AB.
Auto: Runs in A mode. But when the amp core reaches a certain temperature, it switches over to AB to cool down. When it drops back under temperature, it switches back to A.
There is also a temperature switch on class-A mode, but it's set much higher than for auto. I assume that's just below the point where you do damage to your amp!
Sam sem ga uporabljal v "Auto" načinu, nisem opazil nobene razlike med tem in "A mode", razen nižje temperature. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Ned Dec 18, 2022 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
No jaz 10x dražjih ampov nisem nikdar uporabljal. Tale se mi zdi zelo dober. Sploh če vzameš v račun ceno.
Me pa zanima, če se spomniš, koliko si moral odpteti potenciometer za recimo sobno jakost? Tam recimo 55 dB. Pri meni se začne dogajat na cca - 20 (karkoli že pomeni ta cifra na metru). Zvočniki so gornji AP kc800 deklarirani na 92dB občutljivost. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

|
Objavljeno: Ned Dec 18, 2022 23:14 Naslov sporočila: |
|
|
Uh, je bilo že kar nekaj časa nazaj. Ojačevalec sem uporabljal z XTZ 99.36 Mk II. zvočniki (občutljivost 90 dB) v 4.5 x 3.5 m veliki sobi, tako da ni bilo problem pognati zadevo kar glasno, preden je bil potenciometer na - 10, večinoma še nižje. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1568 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pon Dec 19, 2022 18:13 Naslov sporočila: |
|
|
luka79 je napisal/a: | No jaz 10x dražjih ampov nisem nikdar uporabljal. Tale se mi zdi zelo dober. Sploh če vzameš v račun ceno.
Me pa zanima, če se spomniš, koliko si moral odpteti potenciometer za recimo sobno jakost? Tam recimo 55 dB. Pri meni se začne dogajat na cca - 20 (karkoli že pomeni ta cifra na metru). Zvočniki so gornji AP kc800 deklarirani na 92dB občutljivost. |
Sobna jakost poslušanja ni 55 db.
Če želiš solidno poslušanje, se to začne nad 70 db (povprečna jakost)
Tista cifra - 20 ponavadi pomeni za koliko db še lahko ojačaš zvok do max jakosti. _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1413 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 19, 2022 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
Veliko ojačevalcev kaže v db ojačanja, pri čemer je 0 največ, minusi pa kažejo atenuacijo v db. Možne so tudi nastavitve in sicer tako, da je 100 (%) največ, manjše številke pa v odstotkih pač manj.
Lpm _________________ miro |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
Bwaze

|
Objavljeno: Pon Dec 19, 2022 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, pri stereo ojačevalcih je dB skala na displayu običajno umerjena tako, da bi maksimalna jakost signala na vhodu ravno dosegla maksimalno ojačanje brez clippinga. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 211 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 19, 2022 22:40 Naslov sporočila: |
|
|
Pri mojemu (Sony TA-FA50ES) se začne clipping nekje na polovici obrata med min (-80+) in max (0), pri oznaki 16 (pomerjeno z osciloskopom). Oznaka na gumbu je takrat poravnana točno navpično navzgor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|