Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pravilna namestitev banan
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1561
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 02, 2020 01:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni delajo super te z linka, globina je nekje 10mm.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ducar



Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Prispevkov: 506
Kraj: Ardro

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 02, 2020 02:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

10mm je res za večino primerov dobro. Evo, še eden nepredviden strošek.
_________________
Canta e Cammina.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1561
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 02, 2020 10:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem šel pomerit, natančno 13mm je globina šestrobih čeljusti Ima nastavljivo šponungo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
twom



Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47
Prispevkov: 162
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 02, 2020 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbolj smiselno je imeti banano za direktno krimpanje, tako se izogneš nepotrebnim prehodom med spoji. Presek votlega dela banane naj ustreza premeru olupljenega kabla, ali obratno Wink

Kolikor vem je imel (ima) Qed take (air lock) banance. Samo že dolgo časa sama bananca (z jezičkom) ni več to kar bi morala bit in je bila včasih...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BorG



Pridružen/-a: Tor Avg 2020 14:28
Prispevkov: 4
Kraj: Menges

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 18, 2020 14:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

Sem prav vesel, da sem našel to temo. Tudi sam sem pred enako dilemo kot avtor.

Menim, da kljub vsemu napisanemu avtor ni dobil pravega odgovora.

V mojem primeru bom imel kable CHORD Clearway in banane Triangle.

Tudi mene dejansko zanima če pustimo obstrani vse dodatne pripomočke kako je najbolj optimalno da se zadeva uredi tako, da oba vijaka pritisneta žico ali samo prvi, drugi pa na izolacijo, da je kabel v banani bolj stabilen?

Tako na netu kot tudi v pogovoru se pojavljajo različna navodila.

Dejansko me zanima kaj menite, da je optimalno?

Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GoldProf



Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15
Prispevkov: 446

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 20, 2020 08:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če že nimaš Qed AirLocka, je najbolje če daš na dobro uvit vodnik mundorfov tulc in vse dobro priviješ direktno na terminal.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5526
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 20, 2020 09:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na fotografijo kabla in bananic verjetno ne bom zgrešil: kakorkoli narediš bo dovolj dobro za en čas.

Za vsak slučaj pa lahko narediš zanimivo slušno primerjavo: kabel enkrat priključiš direkt na zvočniški terminal - vs - drugič pa preko banan. Pravi avdiofil ne spusti prilike da testira učinke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
raptor



Pridružen/-a: Čet Jan 2014 11:03
Prispevkov: 134
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2020 09:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gledam po internetu in samo, da preverim se tukaj gor: ali gre kabel s presekom 4,8 mm2 v luknjo premera 4 mm?

Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1561
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2020 09:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kabel je premera neto 2,5mm, računaj na cca 3mm bruto, ker ni solid core ali prešan. Šele @ambasadorjevih zdravih 16mm2 je neto 4,5mm premera.
Votle bakrene ali pozlačene cevke za zaključke z lotanjem so najbolj primerne za 4-16mm2 drat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GoldProf



Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15
Prispevkov: 446

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2020 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

raptor je napisal/a:
Gledam po internetu in samo, da preverim se tukaj gor: ali gre kabel s presekom 4,8 mm2 v luknjo premera 4 mm?

Hvala


To pa ja lahko izračunaš, računstvo iz 6. razreda osnovne šole.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bogomir 4051



Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Prispevkov: 1358
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2020 10:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se s tem vprašanjem hecaš in nas testiraš, potem ok.
Sicer pa je premer (2r) takega kabla 2,48 mm in gre zlahka v bananico.

lpm
_________________
miro
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031361550
raptor



Pridružen/-a: Čet Jan 2014 11:03
Prispevkov: 134
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2020 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, nisem provociral. Ste potrdili to, kar sem tudi sam izračunal. Ni mi bilo jasno, a se to preračunava po kakem drugem načinu, ker na spletu je mogoče najti zapise, da tak kabel ne gre v 4 mm luknjo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GoldProf



Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15
Prispevkov: 446

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2020 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

raptor je napisal/a:
Ne, nisem provociral. Ste potrdili to, kar sem tudi sam izračunal. Ni mi bilo jasno, a se to preračunava po kakem drugem načinu, ker na spletu je mogoče najti zapise, da tak kabel ne gre v 4 mm luknjo.


Daj link, da vidimo tega strokovnjaka, ki to trdi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Rio



Pridružen/-a: Sre Avg 2016 9:10
Prispevkov: 10
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2020 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno kabel, ki je lahko dvo ali več žilni res ne gre v 4mm luknjo, ampak vodnik s presekom do 10 mm² gre v 4 mm luknjo.

Nazadnje urejal/a Rio Sob Dec 05, 2020 22:59; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
raptor



Pridružen/-a: Čet Jan 2014 11:03
Prispevkov: 134
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2020 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gre se za kabel Elecaudio HP-25OCC in ko sem gledal reviewe, folk pise, da rabis banane s precejsnjim premerom, pa mi ni slo skupaj. Eden je pisal, da jih je v 4mm liknjo komaj dobil-tocno kje sem to bral, pa ne vem vec.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com