Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gramofon
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zenith21



Pridružen/-a: Pet Nov 2008 16:41
Prispevkov: 9
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 26, 2020 20:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="benma"][quote="zenith21"][quote="benma"]Katero odjemno dozo imaš nameščeno na gramofonu?[/quote]Ker nisem kakšen hud poznavalec gramofonov, bi vas vprašal, kaj pomeni odjemna doza in kako to vpliva na zvok gramofona? Hvala za odgovor[/quote]

Technicsi, kot ga imaš ti, so v originalu imeli nameščeno odjemno dozo (glavo) EPS 207, ki je imela izhodno napetost 3 mV, kar je nekoliko manj kot si tvoja Yamaha želi na vhodu (najmanj 3.5 mV). Razlika sicer ni velika, lahko pa bi bila vzrok za nekoliko tišje igranje.

Lahko je tudi kaj drugega. Več ti bo povedal kateri od vinil specialistov, ki jih je tu kar precej.[/quote] Moj Technics ima odjemno dozo z oznako P30, tip te odjemne doze je MM stereo tonska glava, v navodilih pa piše, da je izhodna napetost 2,5mV na1kHz.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031-681-372
zenith21



Pridružen/-a: Pet Nov 2008 16:41
Prispevkov: 9
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 26, 2020 20:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="Tma"]Kakšna je razlika v jakosti zvoka - recimo napiši - ko imam za ostale vire na uri 10 moram za isto glasnost gramofona dat na uro???

LP, T[/quote] Če poslušam internetni radio, TV program,CD-je na -25dB, moram gramofon za isto moč poslušati na -10dB.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031-681-372
audiofrik



Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Prispevkov: 1450
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 28, 2020 23:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ti Technicsi so imeli TP4 glaveP30 in ne 207 pa to nima veze v ta model brez problema daš katerokoli standardno tp4 glavo,
phono ojačevalci tega nižjega spodnjega razreda pač ponavadi nimajo dovolj visokega ojačanja v nasprotju z linijskimi vhodi-cd tuner aux ipd in pač ti posledično igrajo glasneje in ta razlika je včasih lahko precejšnja, seveda pa je lahko napaka kje drugje, velikokrat igla ni povsem v ležišču ali kak kabel, drugače pa ni panike pač za phono malo dvigneš jakost..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tma



Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06
Prispevkov: 331
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2020 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zenith21 je napisal/a:
Tma je napisal/a:
Kakšna je razlika v jakosti zvoka - recimo napiši - ko imam za ostale vire na uri 10 moram za isto glasnost gramofona dat na uro???

LP, T
Če poslušam internetni radio, TV program,CD-je na -25dB, moram gramofon za isto moč poslušati na -10dB.


Nic posebnega torej - vse je Ok...

Lp t
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zenith21



Pridružen/-a: Pet Nov 2008 16:41
Prispevkov: 9
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2020 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="audiofrik"]ti Technicsi so imeli TP4 glaveP30 in ne 207 pa to nima veze v ta model brez problema daš katerokoli standardno tp4 glavo,
phono ojačevalci tega nižjega spodnjega razreda pač ponavadi nimajo dovolj visokega ojačanja v nasprotju z linijskimi vhodi-cd tuner aux ipd in pač ti posledično igrajo glasneje in ta razlika je včasih lahko precejšnja, seveda pa je lahko napaka kje drugje, velikokrat igla ni povsem v ležišču ali kak kabel, drugače pa ni panike pač za phono malo dvigneš jakost..[/quote] Se pravi,da bi lahko namesto P30 glave(to je original glava, ki pa je mirovala 25 let)na ročico namestil npr. ORTOFON OMP10, ki je verjetno kompatibilna z tonsko ročico gramofona.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031-681-372
audiofrik



Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Prispevkov: 1450
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2020 16:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

seveda to je isto tp4 standard, dvomim pa da bo glasnejša nisem iskal podatkov pa sploh če so primerljivi, 3mv pri 5cm/s ali 3,5 cm/s hitrosti ni isto, pa ce je to na vsej freq ali pri 1k...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zenith21



Pridružen/-a: Pet Nov 2008 16:41
Prispevkov: 9
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2020 16:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="audiofrik"]seveda to je isto tp4 standard, dvomim pa da bo glasnejša nisem iskal podatkov pa sploh če so primerljivi, 3mv pri 5cm/s ali 3,5 cm/s hitrosti ni isto, pa ce je to na vsej freq ali pri 1k...[/quote] Verjetno bi pri vsej tej zadevi pomagal pre-amp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031-681-372
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 838
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2020 18:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zenith21 je napisal/a:
Verjetno bi pri vsej tej zadevi pomagal pre-amp.


Ni nujno. V mojem primeru je kljub phono preampu igralo tiho. Dodati sem moral še en razmeroma majhen klasični preamp (signal iz phono preampa sem samo spustil skozi vhod/izhod s fiksno glasnostjo). Potem je na integrircu zaigralo enako glasno kot cd. Kakovost zvoka ni nič slabša kot je bila prej, ko je bilo pretiho. No, pri meni je gramofon bolj redko vključen in sem zadovoljen tudi s tako ne ravno "pravoverno" vinil rešitvijo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik



Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Prispevkov: 1450
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 06, 2020 09:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tudi to je ena rešitev čeprav slaba, dodat slabemu phono predojačevalcu še enega najbrž ne kaj dobrega je recept da gramofon sicer igra glasneje o kvaliteti pa ????
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 838
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 07, 2020 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
tudi to je ena rešitev čeprav slaba, dodat slabemu phono predojačevalcu še enega najbrž ne kaj dobrega je recept da gramofon sicer igra glasneje o kvaliteti pa ????

Se povsem strinjam (to sem v svojem postu tudi napisal), vendar glede na opremo, ki jo poseduje kolega, tudi ta rešitev ni tako zelo slaba. V mojem primeru je bil dodatni pre amp Musical Fidelity M1 HPAP, ki je razen klasičnega preampa, predvsem amp za slušalke (to je bila tudi v mojem primeru njegova glavna funkcija, gramofonski signal sem skozi spustil bolj za test). 2nd hand ga je mogoče dobiti za cca. 300eur.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dule80



Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33
Prispevkov: 74
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 26, 2020 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp. Da ne odpiram nove teme. Kako priključiti gramofon na reciver kateri nima phono vhoda? Gramofon je starejši tecco
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GoldProf



Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15
Prispevkov: 389

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 26, 2020 19:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potreben ti je primeren gramofonski predojačevalec(phono).Na njega priklopiš gramofon, potem pa phono na bilokateri linijskii vhod na receivrju(CD,TU...),nikakor ne na digitalni vhod. Sicer pa najdeš ogromno prispevkov na to temo na tem forumu bolj na široko in tudi vse možne opcije.
Če pa slučajno gramofon vsebuje že phono predojačevalec, ga priklopiš bilo kam na lnijski vhod (CD,TU...)
lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dule80



Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33
Prispevkov: 74
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 26, 2020 21:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mal sem brsku po netu pa nisem najdu nič pametnega o tem ali ima gramofon že vgrajen ojačevalec. Mam pa en project head box 2 slušarkarski ojačevalec a bi se to dal kej uporabt?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
habo66



Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Prispevkov: 742
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 26, 2020 22:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, od iste firme si nabavi phono box. To je gramofonski predojacevalnik. Sicer najbolj osnovna zadeva, ampak kot vidimo vec ne rabis.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dule80



Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33
Prispevkov: 74
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2020 10:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še eno vprašanje. Ali lahko priklopim gramofon na line in vhod samo da preverim ali mogoče vseeno ima ojačevalec notri ali lahko kej za.....ebem?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com