Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Car audio tekma EMMA 29,08,219 - Koper semedela

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LBaudio



Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Prispevkov: 829
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 30, 2019 11:57    Naslov sporočila: Car audio tekma EMMA 29,08,219 - Koper semedela Odgovori s citatom



Vabljeni vsi, ki jih zanima ta veja akustike na tekmovanje, ki bo v soboto 31.08.2019 V Kopru na parkiriscu ob avtovesti Semedela.
Odvijalo se bo tekmovanje v EMMA SQ (Sound Quality) in EMMA SPL ter dBDrag (SPL).
Za hrano in pijaco poskrbljeno, vstopnine ni
_________________
For Fast Moving Concerts

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 501
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 31, 2019 18:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer oprema za avto zvok in avtoakustika ni moje področje, a ker živim blizu današnjega dogodka in me je firbec matral, sem so odpravil na srečanje v Koper. Čeprav domačin, nisem točno vedel na katerem parkirišču naj bi srečanje bilo, a ker možnosti ni veliko, me je že drugi poskus pripeljal na pravi plac. Okoli enajste ure ni bilo kaj veliko obiskovalcev, a že po pogledu od daleč mi je bilo žal, da sem pustil fotoaparat doma. Lepo je namreč videti koliko entuziazma in ur nekateri vložijo v svoja vozila, ne samo kar se glasbe tiče. Nisem želel kaj dosti vtikati nosa preblizu avtomobilov, ker ne vem kakšna je uzanca in če je radovednost dobrodošla, zato sem se samo sprehodil in z očmi polovil nekaj zanimivih detajlov. Najbolj je v oči padel stari ameriški Ford, na moderno porihtan v nulo. Na smeh mi je šlo, kako si organizator postavi ozvočenje za napovedovalca - dva aktivna zvočnika na tla, visokotonci v višini pod koleni, ali pokurjeni ali povsem zadušeni in mikrofon iz katerega se sliši wuuuuu-buuu. Kar audio postavitev :-)
Zelo pohvalno da take dogodke imamo, a bi nekaj konstruktivnih za v bodoče, saj sem se kot obiskovalec ali razstavljalec udeležil že mnogo sorodnih audio dogodkov:
- dobrodošlo bi bilo postaviti označbo o dogodku na cesti, recimo na krožišču, kjer je izhod za parkirišče s srečanjem.
- prijetno bi bilo, da nekdo sprejema obiskovalce ob prihodu in ponudi tloris razporeditve prostora z označitvijo in imeni razstavljalcev. Kot rečeno ne poznam teh ljudi osebno in sem zaman iskal označbe z nazivom razstavljalca.
- oder je zmeraj osrednja točka in naredi prireditev bolj svečano. Za dobrososedske odnose in mogoče mizo na kateri bi lahko predstavil zvočniške komponente, nudim tapravi koncertni oder zmerne velikosti, če se bo še kdaj ponovil enak dogodek na enaki lokaciji. Mogoče dodam še manjše koncertno ozvočenje, za katerega bi potrebovali kaj več kot tamali generator.

lix
_________________
"Ne moreš dobiti pudinga, če ne poješ mesa."
P. Floyd
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LBaudio



Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Prispevkov: 829
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 02, 2019 09:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tudi vsi ostali imamo po navadi enake probleme zaradi slabo ali neoznacene poti do dogodka,....odvisno koliko se organizator potrudi pri teh stvareh. Drugace pa je stvar taka, da je tam na kupu ponavadi kup entuzijastov, ki bodo z veseljem razkazali svoje sisteme, dovolj je le pristopit in vprasat. Zal je bilo SQ sistemov samo za vzorec, nekaj vec je bilo SPL avtov in pa kup predelanih-tuning avtov ki nimajo veze z avtoakustiko.
Pri SQ sceni nek osreden oder niti ni pomemben, saj je dogajanje usmerjeno bolj na same avtomobile, tisto ozvocenje je bilo tam bolj kot ne za SPL tekmovalce ki rabijo minimalne napotke/info pri tekmovanju, je pa res, da bi zvocnilke lahko postavili nekoliko visje od kolenske visine Very Happy

Tist Ford F100 je bil zanimiv, pa tudi DeLorean ki se ga redko vidi v zivo.
_________________
For Fast Moving Concerts

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe