Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pomoč pri nakupu zvočnikov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 13, 2018 08:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mzi.perx je napisal/a:
Pozdrav

Za 50 m2 je treba bolj odpret denarnico. Že Yamaha je tako tako. Veliki zvočniki za malo denarja samo veliko ropota Wink

Lahko je reči...
Vedno obstaja boljše - nikoli ni tako dobro da bi ne moglo biti bolje. Toda budget je omejen, potrebno to upoštevati in izvleči iz tega še vedno dober zvok.
---------------------------------------------------------------
Pa poglejmo situacijo:
Yamaho RN803 so imeli sosedje italijani na testu: zelo pohvalili in je končala na naslovnici revije čez celo stran, kar si redki prislužijo. Izmerili so ji več moči od deklarirane (preko 180W RMS/220W peak - na 4ohm - kar je bolj merodajno, ker so Silver 300 izmerili izpod 4ohm v energetsko zahtevnem področju) in jo ocenili kot zelo močen integrirc s prekleto malo tekmeci za ta denar.
Po drugi strani Silver 300 deklarira 90dB z enim vatom in 116dB peak pri 200W za par zvočnikov /na en meter razdalje (z vsako podvojitvijo razdalje upade glasnost za 6dB) torej 104dB na 4 metre od zvočnikov - čisto zadosti, pa tudi dvomim da bodo zvočniki oddaljeni 4 metre. Meni doma (tudi MonitorAudio) gre v točki poslušanja do 105/6dB, dovolj za kurjo polt in glasne užitke ob glasbi. Drugo so filmske eksplozije, samo da to ni več hifi, je luna park.

Navedeni podatki torej zadoščajo za dovolj normalno glasno reprodukcijo glasbe tudi v 50m2. Jasno da ne bo na basu pretreslo sobe, lahko pa naknadno - priporočljivo iz iste firme - za bolj kompleten rezultat doda subwoofer; RN803 ima poseben izhod tudi za to. Potem lahko potegne zvočnike v prostor, proč od stene, ker bo dovolj basov in s tem zmanjša oddaljenost zvočnikov in poveča glasnost celote.
Pred leti sem na razdalji cca 3 metre poslušal na sejmu Multimedija male samostoječe Silver, prednike modela 200, v tistem velikem salonu (več kot 50m2) na koncu hodnika v pritličju in kljub zadušeni sobi in splošnem vršanju obiskovalcev ni bilo prav nič potiho, se je lepo poslušalo glasbo.
Valjda bi bistveno bolj prepričljivo in mogočno šlo s Klipsch-em RF7lll, samo 4000€ je velika cifra za začetnika, tudi zato, ker zaradi resolucije terja dodaten denar za odličen, vsekakor bolj fini ojačevalec - dobesedno kaznuje slabo izbiro in namesto da bi imel več, imaš probleme, si nezadovoljen.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mzi.perx



Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06
Prispevkov: 160
Kraj: PIRAN

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 13, 2018 11:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav

Kvantiteta proti kvaliteti Exclamation
Pri kolegu smo poslušali NAD receiver veliko W na papirju, KEF Q velik model, 4 membrane, v prostoru 35m2 (kuhinja z dnevno in del hodnika).
Glasba je bila povsod samo med zvočniki ne. Potiho je bilo nedefinirano, naglas pa veliko popačenj !
Drug kolega je za ta namen prinesel star Arcam a 8, samo 50w in Proac tablette ter Opero Mezzo, ki imata podobne enote. Pesem je bila popolnoma drugačna, pazi, bas bolj definiran, med zvočniki stereo slika. Proac bolj definiran, Mezza bolj mesnata.
Iz kuhinje se je slišala glasba med zvočniki in ne vsepovsod in nikjer !




_________________
MZI.PERX
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: -
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 13, 2018 19:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bo pa ja pred nakupom preskusil kombinacijo zvočnik-ojačevalec. Istočasno izbere zvočniške kable.
--------------------------------------------------------------------------------
ps: RN803 ima, če ne izbereš tipko 'direct', možnost nastavitve pravega 2.1 sistema - zvočniki in sub so v tem primeru rezani na 90Hz. Se pravi zvočniški izhod iz ojačevalca je že filtriran, sub izhod je pa na cinch-u in je mono, kar je ok.
Na testu se je tudi izkazala avtomatska ekvalizacija, ki je uspešno porihtala manjše nepravilnosti v spektru, posebej na basu. Zelo prikladno, sploh ker tudi stari mački grešijo s postavitvami, kaj šele začetniki.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe