Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hi end predvajalnik z raspberry pi in Volumio
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DAVOR



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Prispevkov: 362
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2017 20:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.
Ena boljših ampak še vedno ni popolnima rešen i2s. Z dobrim napajalnikom so i2s linije lahko boljše... ampak za moje pojme premalo zato je potreben isolator in reclocker.
I2s dac kartica narejena po principu midrange daca...po mojem dela čist ok.
glede USB...Sem vedel da boš pripel ta link...bo pa treba malo pogledat na datum.To je veljalo za prve pije, zadnji so že rakete proti prvemu. Res svaka čast mini kartici in ceni in uporabnosti.
Meni volumio ni dober, oziroma mi ni bil, ker ga je takrat povozil moode in na tem ostajam. Treba nastavit določene paraetre in dela v redu. Lahko da je imel volumio bug in je pokalo. Takrat Imel je dosti bugov. Upam da so jih rešili. In zvokovno je bil Moode boljši.
So pa drugi problemi interfernc na usb liniji zato ne uporabljam wifi dongla in raje lan. Torej samo za komunikacijo ne pobiranje podatkov. Nas je rešitev vendar če ni vse v nulo je usb disk z lastnim napajanjem vsaj tako dobra če ne boljša rešitev. Testiraj isti komad na usb ključku da se znebiš vpliva usb kablov itd iz zunanjega diska isti komad na zunanjem usb disku in preko Nas-a.
Kateri rpi uporabljaš kateri napajalnik katero spdif kartico kateri kabel in kateri zunanji dac? Software Volumio kot vidim?
_________________
Simpl (is) the best.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 304
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2017 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

- Rpi3, na mrežo priklopljen preko kabla
- standardni Rpi 2,5A, 5,1V napajalnik,
- hifiberry digi pro plus i2s->spdif kartica,
- Oehlbach digitalni coax kabel NF113,
- Resolution Audio Cantata Music Center 2.0 (vključuje tudi DAC)
- Volumio ver. 2.246 (aplikacija Android, IOS).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Audiomarka



Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Prispevkov: 159
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 12, 2017 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj pa uporabljas rpi ce imas cantato, ki je top of the top.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 304
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 12, 2017 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za internetni radio in pa za streamanje tistega, česar nimam na NASu ali pa je format zapisa takšen, da ga Cantata direktno ne zna prebrati preko UPNP vhoda (npr. mp3).
Za test sem preko Rpi streamal tudi flac-e iz NASa in Rpi ni prav močno pokvaril celostne zvočne podobe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
simon740



Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Prispevkov: 649
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 13, 2017 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To bi bilo za testirat:
https://volumio.org/product/terrratechnos-terra-berrydac-2/

lp,
Simon
_________________
Sound quality has very little to do with file size
Some people may think that loud sound is = good sound, but the fact is that it is loud and compressed and all dynamics have been sucked out.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DAVOR



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Prispevkov: 362
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 13, 2017 13:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.
Znano je da upsampler ak4137 ni posrečen... zvok postane oster in tanek. Če hočeš upsamplat uporabiš Sox resampling v nastavitvah. Tud tu se opazi da zvok postane tanek in votel. Razen če ti je to všeč.
AK4490 je dober dac, samo v taki konfiguraciji mislim da ne. Pa še 220€ za tole no go. To je moje mnenje.
Kupiš drug dac board in ga povežeš z i2s. saj ne rabi bit sendvič design, itak treba nardit novo ohišje in se omejit samo na dac kartico ki se pin prilega na rpi nima smisla.
Bolj resen mi je tale, če že stremimo k sendviču.
http://taudac.com/
ali tale samo to že komplicira z triple,quadro bigmac karticami Smile
http://www.tjaekel.com/T-DAC/raspi_dual.html
_________________
Simpl (is) the best.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
simon740



Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Prispevkov: 649
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 13, 2017 13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:
Pozdrav.
Znano je da upsampler ak4137 ni posrečen... zvok postane oster in tanek. Če hočeš upsamplat uporabiš Sox resampling v nastavitvah. Tud tu se opazi da zvok postane tanek in votel. Razen če ti je to všeč.
AK4490 je dober dac, samo v taki konfiguraciji mislim da ne. Pa še 220€ za tole no go. To je moje mnenje.
Kupiš drug dac board in ga povežeš z i2s. saj ne rabi bit sendvič design, itak treba nardit novo ohišje in se omejit samo na dac kartico ki se pin prilega na rpi nima smisla.
Bolj resen mi je tale, če že stremimo k sendviču.
http://taudac.com/
ali tale samo to že komplicira z triple,quadro bigmac karticami Smile
http://www.tjaekel.com/T-DAC/raspi_dual.html


Uh ostro ni zame Wink
Drugače pa zate Davorin je to vse "mala malca". Vemo zakaj Wink

lp,
Simon
_________________
Sound quality has very little to do with file size
Some people may think that loud sound is = good sound, but the fact is that it is loud and compressed and all dynamics have been sucked out.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1065
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 13, 2017 14:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kvalitetna digitalija? Oster in tenak zvok so vedno posledica precej lene končne stopnje, ki ni sposobna slediti visoki resoluciji v RTS (realnem času). Če ne verjameš, lahko dobiš testno končno za probat. Ker, če naj bi svetlost povzročal ringing, pa res kar težko verjamem, ni rešitve. Zaradi nekorektne obravnave digitalnih pretvornikov, je še vedno zmagovita in nevtralna vinyl linija, taka je žal resnica. Je pa tudi ena stvar res, v časih izdelave črnih plošč, je elitni posnetek šel direktno na matrico. To so potem uporabljali studiji po svetu. Ko se je začela ceniti kombinacija kompresor/expander so tepci zapopadli to možnost za izboljšanje zvoka v avtu, na sejmih itd. To je bil vnaprej pogreb digitalije, dobrega in nevtralnega zvoka in posledično še vedno kvalitetnih analognih posnetkov. Saj celo na našem forumu zaslediš žalovanje za tonskimi kontrolami, ki so v zdravem sistemu zares nepotrebne in moteče, kot bi se basovi izpod postelje valili. Če rabimo čim manjše ozko grlo na vhodu v sistem, je navedeni izbor kar pravi. Mene še vedno matra, kako izdelati I2S izhod iz SACD playerja na kakšen iskrivi sodoben DAC kaj bolj simpl.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 304
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 13, 2017 20:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@joztom
Tonske kontrole imajo npr. Macintosh, Accuphase, Luxman, ... za katere bi težko rekel, da nimajo pojma.
Brez tonskih kontrol vse zveni enako, ne glede na tonske specifike vira, zvrsti glasbe, prostora, ...
Jaz sem jih pogrešal in sem si kupil equalizer.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 304
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 13, 2017 20:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moram se popraviti: če nimaš tonskih kontrol, imajo zgoraj navedeni dejavniki prevelik vpliv na zvok in jih ne moreš kompenzirati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Audiomarka



Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Prispevkov: 159
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 01, 2018 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem imel malo časa za igračkanje med prazniki in sem kar presenečen nad rpi 3. Sicer sem uspel instalirati samo Kodi, kar se tiče predvajalnikov, ampak zadeva predvaja 3d filme v hd. Intel 3d grafiko ponuja šele na i3 seriji procesorjev, ki ima ceno večkratnika rpi... u bistvu je rpi cenovno na ravni ene najcenejše grafične kartice. Za filme se mi zdi Kodi kar dobra aplikacija.

Kako ste pa kaj zadovoljni z Volumio? Jaz je še nisem uspel instalirat. Sem večkrat z različnimi programi probal zapisat image in instalirat, ampak zadeva ne pride kaj dlje od vpisa gesel in ostane na istem črnem ekranu s tekstom. Kar se mene tiče Volumia sploh ne dela.

Moodeaudio pa ne ponuja dolpotega img datoteke, ampak posamezne mape... Navodila so bolj slaba glede na to kaj dejansko obstaja.
https://www.hifiberry.com/build/documentation/moodeaudio-installation-and-configuration/
Je kdo našel boljša navodila za moodeaudio?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1323
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 01, 2018 21:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kolikor se spomnim glede Volumia, je to dovolj kar si naredil. Sedaj poglej kateri IP je pi dobil, in vse ostalo upravljas preko web brskalnika, v katerega vpises tisti ip naslov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Audiomarka



Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Prispevkov: 159
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 01, 2018 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aaa, hvala. Pol je isto kot Runeaudio, sam slabša navodila so za tistega, ki to prvič počne...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Audiomarka



Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Prispevkov: 159
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 24, 2018 23:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj casa imam volumio in se mi zdi da je nekaj tezav z njo. Ne uspem usposobiti hardverskega uravnavanja glasnosti. Nekako dvomim da sabre tega ne zmore, ne vem zakaj ne dela. Preko i2s je ogromno pokanja. Mogoce bo sedaj z boljsim napajalnikom bolje, ampak dvomim, da bom sploh se enkrat probal. Usb se mi zdi da se je bolje izkazal.
Druga stvar pa je brskanje po zbirki, ni na ravni skviza.
Je kdo uspel usposobiti hardverski volume control?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 304
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 25, 2018 15:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Volumio sam ugotovi, če je tvoj DAC sposoben HW uravnavanja glasnosti.

https://volumio.github.io/docs/User_Manual/Volume_Control_and_audio_quality.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com