Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

GRAMOFON - ROČKA - ODJEMNA DOZA - PHONO OJAČEVALEC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 72, 73, 74 ... 90, 91, 92  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 30, 2017 08:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@goldprof:
pohvalno, si se pa potrudil!

Predlog: ni nujno vgraditi izolacijo direkt v gramofon - komot se lahko dela na anti-sizmični bazi ločeno. Si jo izdelaš posebej in podstaviš pod gramofon.

Isto velja tudi za druge gramofone.
Preprosta a zelo učinkovita je anti-sizmična baza narejena iz plošč (iveral) in folij neoprenske špužve. Se nareže poličke (25mm debeline) in folije (5mm debeline) v poljubni dimenziji (recimo 600x500mm) in se jih položi na tla izmenično eno na drugo v višini tistih 60/70cm.

Ker se elastičnosti seštevajo, se dobi zelo nizka resonanca, skupna masa itak pride velika. Dušenje je enormno, sposobnost disipacije vibracij tudi. Na vrhu je potem gramofon, ki je fino, če je direkt na konicah, da odvede vibracije iz gramofona v to bazo. Zgornja polička je lahko tudi iz drugega materiala, se proba več variant.

Za ekstremizirati tak projekt si lahko omisliš pritrditi pogonski motor na eno spodnjih poličk ali celo direkt na tla.

Cel blok je lahko obkrožen iz lepo obdelane škatle - se pa ta ne sme dotikati notranjih poličk - se ga povezne preko poličke na tleh, ki je v ta namen malo večja od zgornjih.

Tako anti-sizmično bazo je uporabljal Stereoplay za merjenje vibracij gramofonov. Oni so iznad vsega montirali zvočnik B&W 801 in predvajali pink noise. Potem so merili kaj 'po luftu' lovi igla za začetku plošče, na koncu plošče, s poveznjenim pokrovom, brez pokrova in pa z ali brez mat-a pod LP-jem.
Tako imam meritve takratnih Thorensov, Sote, Systemdecka, Duala, itd..
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pri izvajanju teh meritev so povedali, da ko so prišli meriti ponoči (zaradi manjšega hrupa kot podnevi), so pri spuščeni igli na mirujoči plošči osciloskopi zaznali lajež psa, ki je bil oddaljen 300metrov. Torej po zračni liniji!
Se spomnim, ko smo snemali iz LP na CD, se je na posnetku (v pauzi med komadi) slišalo govor kolega! (prvi Stabi+Stogi, računaj da ima nizkoresonančno subšasijo v ohišju, torej je bil izpostavljen krožnik s ploščo in ročico). Če se sliši govor - kje je šele udar zvočnikov in subov!!
To je proba, ki si jo lahko praktično vsak omisli - iglo na mirojočo ploščo, snemaš na CD, preko zvočnikov pa predvajaš nekaj tretjega. Pa si preposlušaj kaj lovi gramofon in koliko je tega.

Za izločitev tega bi potreboval umiriti tudi mikrofonijo gramofona samega!
Najbolje prekriti s pokrovom preko vsega in notri izsesati zrak, da se vibracije zraka ne prenašajo na ročico in , bolj sumim, predvsem na LP ploščo, ki je ena sama velika membrana.

Hehe, zgleda noro, ma če prav pomisliš in če si ekstremist... Pa niti ni tako neizvedljivo. Me čudi da drugi niso še prišli do tam. Če že ponujajo gramofone v vrednosti enega apartmaja, tisočak ali dva zraven za to narediti ni tak strošek.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 30, 2017 09:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vpliva feedback-a po zračni liniji ne moreš slušno direktno določiti, niti se da najti 'štempelj, ker gre za isto glasbo s katero je moduliran signal, razen če ne vzbuja resonanc. Tako lahek plastičen pokrov tipično okoli 300Hz povzroča bobnenje, zato se ga ne uporablja med predvajanjem. Isto tako mat, ki ne duši plošče enakomerno po spektru povzroča 'štempelj' in govorimo o 'zvoku' mat-a. Pri čemer se isti mat ne obnaša enako na vsakem gramofonu. Odtod toliko različnih mnenj o zvoku (koloracijah) mat-a.

So pa meritve pokazale različno mikrofonijo že med začetkom in koncem plošče - v odvisnosti od gramofona. Ista testna plata se je različno obnašala na različnih gramofonih in sama ni imela nekega vidnega 'štemplja'. Sklepati gre, da ročica očitno nima nekega večjega vpliva, če so meritve različne na začetku in koncu plošče. Vse je torej na gramofonu (sklop krožnik-mat-LPplošča-ležaj-subšasija) koliko dopušča mikrofonije. To niti približno ni tako nedolžno, ker so pri slabših gramofonih merili nivoje niti 20dB izpod signala.

Pomeni da ima zračni feedback večji vpliv kot vibracije iz tal, če je le gramofon kolikor toliko dovolj dobro mehansko izoliran in tla niso glih ladijski pod v luftu. Dokaz za to je že pokrov, ki vibrira isto zaprt ali odprt -
sloni na šasiji togega gramofona, naprimer, a je bistveno manj slišen odprt. Sploh pri glasnem poslušanju (koliko toliko podobna glasnost kot je v resnici na koncertu - pri čemer imam v mislih akustične koncerte, ne tiste rokovske, ker tam že zaradi zasičenja ušes ne ločiš več konja od kamele).

Jasno pa, vse to krepko maže zvok in manjša dinamiko.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ReturnToForever



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Prispevkov: 240
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 30, 2017 11:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

Jasno pa, vse to krepko maže zvok in manjša dinamiko.


Če bi si zripal plate na disk, zgornjih dveh postov ne bi bilo... Wink

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 30, 2017 11:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnToForever je napisal/a:
ambasador je napisal/a:

Jasno pa, vse to krepko maže zvok in manjša dinamiko.


Če bi si zripal plate na disk, zgornjih dveh postov ne bi bilo... Wink


Absolutno res.
Ej, ti si to naredil - pa lahko tudi kaj primerjaš.
Poleg tega lahko tudi narediš predlagani test snemanja igle na mirujočem Lp ob sočasnem predvajanju različno glasne glasbe iz drugega vira, pa tudi lastnega govora. Pa javi kakšne učinke ima to na Avid-u. Ta je sicer kot višje klase bolj imun, pa kljub temu.
Sigurno ti oprema (resolucija zvočnikov+elektronike - predvsem phono stopnje) to omogoča jasno slišati.
Pa lahko sprobaš različne mat-e, pa clamp ali brez..
Nas bo več kot eden veselih takega testa, tu na AK.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ReturnToForever



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Prispevkov: 240
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 30, 2017 12:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se bom ob priliki poigral in naredil nekaj testov iz tvoje košarice in objavil rezultate.

Sicer pa ripanje priporočam tudi zapriseženim anti-digitalistom, ker s tem dobiš kvantitativne podatke o nastavitvah gramofona, ročke, igle, stanju plošč in vpliv različnih čistilnih metod na šum/prasket, dinamiko, anomalije med L/kanalom ipd.

Na primer z izmerjeno resonančno frekvenco ročke/igle lahko preveriš če si se približal postulatu:
"To maintain a cartridge/tonearm system resonance frequency within the acceptable range of 7 to 12 Hz, whereas 10 Hz recommended, it is necessary to choose a cartridge with the mass and compliance matching the tonearm"

Za mojo kombinacijo kaže, da sem na skoraj idealnih 11Hz:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 30, 2017 13:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super,
tako z grafom lahko tudi dobiš meritev. Ni potrebe po opisovanju slišanega. Spustiš kar pink noise na zvočnike.

Hm, res bi si dobro to omisliti, bi rabil ..
Glede resonance ročke v tvojem primeru drži da je dobro centrirana.
Je pa iz grafa razvidno, da ta resonanca okoli 11Hz ni dovolj dušena - visoka konica. SME V ima v ta namen lonček s silikonskim oljem v katerega se (nastavljivo) potopi en štift. Po sliki sodeč imaš nižji model brez tega dušenja, pa bi morda bolje izbrati drugo odjemno dozo, ki se v tvojem primeru bolje obnaša. Lahko bi pomagal step-up trafo, ki je dobra električna bremza/amortizer - seveda je odvisno od impedance uporabljene odjemne doze. Če je ta impedanca izpod 10ohm, potem bi to lahko delovalo.
Probaj si nekje izposoditi step-up in preveri na grafu.
Malo teorije okoli dogajanja/v spodnjem delu so vplivi resonanc:
http://shure.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4072/~/high-fidelity-phonograph-cartridge---technical-seminar
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 01, 2017 10:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo interpretacije iz linka za tiste ki ne žvečijo angleščine:

Nedušena resonanca ima komot med +6 in +20dB več izhoda na tej frekvenci in tako nihanje povzroča 'scrubbing' kot v tekstu opisujejo.
To nihanje se vzbuja že z različno moduliranimi brazdami na plošči.
Pri nenadni močnejši modulaciji brazde igla počepne (se ogromno poveča trenje igle) - in to jo zaniha. Nihanje povzroča da se razdalja igle od pivota ročke spreminja naprej-nazaj (scrubbing) v ritmu frekvence. To privede do flutterja:

- v tekstu so dali primer resonance na 8Hz, z amplitudo 0,79mm. Hitrost pri resonanci je 2cm/sek, kar privede do 0,6cm/sek v smeri brazde. Na radiju 114mm od centra ploče je hitrost brazde 40cm/sek in če to delimo s hitrostjo scrubbinga dobimo 1,5% flutterja!! To pa je zelo slišno.

Ko hudič rodi, ima mlade: v danem primeru opisujejo za glavico komplianse 20cmx10-6cm/dyne je potreben pritisk na iglo 2g da obvlada to nihanje - zmanjka pa pritiska za čitanje - tako je mistracking igle neizbežen.

Poleg modulacije zaniha iglo na resonanci tudi valovita plošča (warp). te valovitosti so v rangu 0,5 do 10Hz. Najbolj varno je torej imeti resonanco odjemne doze med 10 in 15Hz.

Tako tekst.
------------------------------------------------------------------------------------
Sam si preverjam resonanco (horizontalno in vertikalno/pri tangencialni ročki sta različni) s testno ploščo. Če je amplituda visoka - posledično zvok tudi jodla, se to krepko sliši. V ta namen imajo testne plošče poleg osnovnega tona še +1kHz da slišiš to jodlanje/flutter. Kadar je dovolj dobro dušena resonanca skoraj težko določiš kje točno se nahaja, ker začne že na prejšnjih frekvencah komaj opazno nihati in še na naslednjih je to zaznati - istočasno pa ne slišiš jodlanja. Vse to je komaj vidno in komaj slišno kadar je vse pravilno.

V teh okoliščinah se pozna vpliv električnega dušenja s step-up-om na MC glavice in je to tudi ena od prednosti te usmeritve. Jasno pa to deluje bolje, če je impedanca MC odjemne doze nizka, bližje kratkemu stiku.
To je istočasno tudi ena od prednosti MC dizajna z nizko komplianso in impedanco. Seveda mora biti step-up dobro upasan (pravilna prestava trafota) na odjemno dozo in - istočasno tudi na MM vhod. Skupek tega daje optimalno dušenje.

MC je kot formula 1, ni za vsakega. Malo zgrešiš kombinacije ali z ročko, gramofonom in nastavitvami, adijo rezultati. Vse prav - ne pride nič zraven. Malo zgrešiti je malo za enega ki ne pozna problematike, pa veselo kombinira in preklaplja vsevprek.
Pridejo prav step-upi z več prestavami in pa MM vhod s spremenljivo vhodno impedanco. Potem pa poiščeš optimum.

kopirano iz 32.-strani te teme:
MC glavice bi naj bile praviloma priključene na impedanco ki je 10x večja od njene notranje impedance. S tem pravilom se prične, potem se poišče optimalna vrednost - kot rečeno ta je odvisna tudi od 'damperja' na cantileverju (vrednost cu), števila ovojev mc-ja, moči magnetnega polja in napetosti na izhodu.
Velja prasatara formulica ki pravi da je priključna impedanca odvisna od prestavnega razmerja transformatorja in vhoda v phono deljeno s kvadratom prestave.
Torej če imamo step-up s prestavo 1:10 in 47kOhm na phono vhodu:
47kOhm/10x10=470ohm. To je impedanca na katero je priključena MC glavica.


Da bi ne bilo vse enostavno, proizvajalci ne podajo vedno potrebnih podatkov.
Kakorkoli, velja se poigrati in iti v en kot drugi ekstrem - zato da se razume dogajanje in odloči kaj bo optimalno.
Možno je tudi z upori v paraleli na sekundarju prilagajati se situaciji.
Velikokrat se z razmerjem 1:10 ne pride skozi in je potreben trafo z razmerjem 1:20. Velja da če ni dovolj ojačanja za phono vhod, je skoraj sigurno trafo neoptimalen.


ps: evo našel še to: čisto spodaj je izračun za step-up, bolj zgoraj so vplivi kapacitivnosti za MM glavice:
http://www.hagtech.com/loading.html
pa še tale:
http://www.rothwellaudioproducts.co.uk/html/mc_step-up_transformers_explai.html
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 03, 2017 08:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri določanju step-up-a je potrebno paziti na overload MM vhoda. Na gramofonu z velikim navorom in klasično nizkoimpedančno MC glavico je dinamika velika. Plošče so neredko modulirane tudi s +18dB v konicah napram nominalni 5cm/sek modulaciji. Pomeni da phono ne sme iti v overload do +20dB. Za lampaške vhode to ni noben problem, kar pa ni tako samoumevno za tranzistorje.

Na izhodu iz takega trafota je običajno že pri nominalni modulaciji običajno 5-7mV nominalne napetosti. Kar je krepko višje od običajnih MM odjemnih doz z 2,5mV nominalne napetosti.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
V linku Rothwell-a razlagajo prednost trafota v distorziji, ki pri tranzistorjih narašča s frekvenco. Ob tem bi samo spomnil, da preden pride do Riaa konverzije, ki utiša visoke tone v zgornjm delu 20dB - so na vhodu visoki toni masovno prisotni. Zato je prvi stadij ojačanja izjemno kritičen, še posebej ob velikem overload-u.
Je tako morda bolj jasno zakaj MC-tke na bolj bogih aktivnih mc vhodih zvenijo vreščeče.
To pišem, ker me več soforumašev po ZS sprašuje kdaj mc ja in kdaj ne.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Prispevkov: 3181
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 30, 2017 23:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

"Frišna novica": "Naslednik SP10mk3_ja Shocked Cool "

https://www.fidelity-magazin.de/2017/08/30/technics-praesentiert-prototyp-des-neuen-referenzklassen-plattenspielers-sp-10r/

http://www.technics.com/de/news/


_________________
~ ** ~
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 10, 2017 14:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

"Frišna novica": "Naslednik SP10mk3_ja Shocked Cool "

https://www.fidelity-magazin.de/2017/08/30/technics-praesentiert-prototyp-des-neuen-referenzklassen-plattenspielers-sp-10r/

http://www.technics.com/de/news/


Novica bolj paše v temo 'Nov pohod DD gramofonov', ma je dobrodošla kjerkoli že je Wink
Gramofoni z jermenskim pogonom so s časom izjemno napredovali in obnovitev starega SL1200 je samo posodobila/zmanjšala razkorak, ni pa deklasirala sodobnih jermenarjev.

Če samo pogledate meritve wow&flutter je naprimer novi Technics 1200GAE v številkah popolnoma primerljiv z jermenarjem Pear (KidThomas).

Tako je logično, da bo Technics ponudil novo referenco DD pogonov. Nekaj kar bo dalo nov zagon, postavilo letvico višje kot je to bilo možno pred skoraj 50 leti ob prihodu prvega DD gramofona SP10.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Prispevkov: 3181
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2017 11:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
ajka je napisal/a:
LP

"Frišna novica": "Naslednik SP10mk3_ja Shocked Cool "

https://www.fidelity-magazin.de/2017/08/30/technics-praesentiert-prototyp-des-neuen-referenzklassen-plattenspielers-sp-10r/

http://www.technics.com/de/news/


Novica bolj paše v temo 'Nov pohod DD gramofonov', ma je dobrodošla kjerkoli že je Wink
Gramofoni z jermenskim pogonom so s časom izjemno napredovali in obnovitev starega SL1200 je samo posodobila/zmanjšala razkorak, ni pa deklasirala sodobnih jermenarjev.

Če samo pogledate meritve wow&flutter je naprimer novi Technics 1200GAE v številkah popolnoma primerljiv z jermenarjem Pear (KidThomas).

Tako je logično, da bo Technics ponudil novo referenco DD pogonov. Nekaj kar bo dalo nov zagon, postavilo letvico višje kot je to bilo možno pred skoraj 50 leti ob prihodu prvega DD gramofona SP10.



LP

Primerjava je malo nerodna, je to tako, kot bi primerjal terenski avto s športnim z enakem navorom pri 40km/h na ravnem, brez ovinkov, hm verjetno imata zelo podobne lastnosti mar ne. A ko gremo na teren ali pa na dirkališče ja kaj bo pa pol Shocked Shocked Shocked Wink
_________________
~ ** ~
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 13, 2017 14:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Teren pokaže, se strinjam.
Primerjava je in ni nerodna, odvisno od interpretacije. Kakorkoli +/-0,02% flutterja so velik napredek napram starim časom, ko je dvakrat višji flutter veljal za vrhunski rezultat.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Sicer pa na gramofon z manjšim navorom montiraš glavico ki potrebuje manj gramov obtežitve (tipično MM, dobijo se tudi za navor manj zahtevne MC).

Se pa vedno bolj uveljavlja jermenski prenos po obodu krožnika na 300 ali več milimetrov premera - kar nudi bistveno višji navor kot pri modelih z jermenom na podkrožniku. Imaš pa tudi modele z več motorji. Tisti ko ostajajo na pogonu podkrožnika pa počasi šaltajo na nove, močnejše enosmerne motorje brez 'cogginga'. No, to počno tudi z zunanjim pogonom.
Razvoj gre svojo pot.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
simon740



Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Prispevkov: 975
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 27, 2017 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

upam, da sem v pravi temi Confused
Se mi splača menjati glavo na AKAI AP-A2 gramofonu?
Katera glava gre sploh gor?

lp,
Simon
_________________
Sound quality has very little to do with file size
Some people may think that loud sound is = good sound, but the fact is that it is loud and compressed and all dynamics have been sucked out.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 501
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 27, 2017 18:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen simon740

Upam da nisi v čisto tapravi temi :-)

Če prav vidim ima tvoj "gramofon" T4P nastavek na ročki.
Nekaj o tem:
https://www.lpgear.com/category/T4P.html

Bolj se ti splača denar na kupček in ko se kaj nabere kupiti malo bolj "pravi" gramofon. Tega pa guslaj dokler dela oziroma dokler si ne zaželiš boljšega.

lix
_________________
"Ne moreš dobiti pudinga, če ne poješ mesa."
P. Floyd
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
simon740



Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Prispevkov: 975
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 27, 2017 18:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lix je napisal/a:
Pozdravljen simon740

Upam da nisi v čisto tapravi temi Smile

Če prav vidim ima tvoj "gramofon" T4P nastavek na ročki.
Nekaj o tem:
https://www.lpgear.com/category/T4P.html

Bolj se ti splača denar na kupček in ko se kaj nabere kupiti malo bolj "pravi" gramofon. Tega pa guslaj dokler dela oziroma dokler si ne zaželiš boljšega.

lix


Hvala za info.
Za pravi gramofon se že špara Wink in to dolgo Very Happy
Mislil sem pač kakšna glava do 40-50€

lp;
Simon
_________________
Sound quality has very little to do with file size
Some people may think that loud sound is = good sound, but the fact is that it is loud and compressed and all dynamics have been sucked out.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 72, 73, 74 ... 90, 91, 92  Naslednja
Stran 73 od 92

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe