Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Težava z brnenjem

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Technics



Pridružen/-a: Sob Avg 2017 11:39
Prispevkov: 1
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2017 11:44    Naslov sporočila: Težava z brnenjem Odgovori s citatom

Lep pozdrav.

Torej imam naslednjo težavo. Imam technics sa gx670 na katerega je povezana televizija in računalnik. Zvok iz televizije je čist. Težava se pojavi ko hočem predvajat zvok iz računalnika, saj zvočniki brnijo. Takoj ko vklopim receiver in ce je zbran vcr2(racunalnik - televizija je na vcr1) in da je zvočni kabelj v racunalniku zvočniki brijo.

Naj prej sem mislil da je težava v kablu, saj je precej dol(10-15m). Ampak sem ugotovil če vzamem kabel iz računalnika in naj priklopim telefon, brnenja ni. Tako da zgleda da je težava v matični in da nekje nekaj prebija.

Probal sem ze priklopit od zadaj in odspredaj na računalniku in tezava ostaja. posodbil sem auido drivere. Sedaj ne vem kaj bi se naredil.

Kakšna ideja kako se to popravi?

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 231
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2017 15:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno je problem v Ground Loop zanki.
Poizkusi odklopiti antenski priključek ki gre v TV takrat ko imaš brnenje v zvočniku. če bo brnenje prenehalo, je vzrok tu.
Običajno imajo kabelski operaterji ozemlljene oklope kablov, zato pride do Ground Loop-a. Ko priključiš računalnik ima ta tudi ozemlitev preko šuko vtičnice in tako pride do izenačevalnih tokov po oklopih avdio kabla, ki povzročijo brnenje.

če je to, boš rabil nekaj podobnega, kot je na linku.
http://fillippa.dyndns.org/ce/reviews/Isolator.html
lp Jože
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1284
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 07, 2017 14:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

je pc preko usb vklopljen?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1293
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 14, 2017 10:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Problem je lahko tudi tole:

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=3401&highlight=brni

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2454
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2017 18:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Pa si bom še jaz sposodil temo. Torej, tudi pri meni "brni," in sicer pri predvajanju preko USB.

Brni Hifimediy 9018 USB dac. CA DacMagic brni mnogo manj. Če 9018 uporabim kot usb->spdif prevornik, pa preko optike priključim na Dacmagic še vedno brni. Brni tudi neodvisno od glasnosti.

Gre za aktivne monitorje, sem jih imel ene par, pa se je pojavljalo na vseh. Zanimivo da preko XLR balansirane pa je to zaznavno samo v čisti tišini.

Gre bolj za nek whine, kot pri PC napajalniku (slišijo se spremembe brnenja kadar računalnik melje in to).

Če si naredim podaljšek brez ozemljitve brni še zmeraj.

Kak predlog?
_________________
Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
D3v1L



Pridružen/-a: Pet Jan 2014 22:56
Prispevkov: 31
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2017 06:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred leti sem imel podoben problem, enako brnenje, problem je bil 56k modem, ko sem tega izglopil ali samo softwersko onemogočil je brnenje izginilo. Prav tako je povzrocalo motnje na TVju, povezano sem imel preko S-video kabla.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1293
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2017 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Do vira brnenja bos prisel z izlocevanjem, kabel po kabel, naprava za napravo.

Ce iz 220V odlopis PC in imas za poskus prizgan samo DAC in aktivce, brni?
Ce priklopis aktivce z analognim kablom na zvocno na plati PCja, brni?
Ce odklopis aktivce in direktno priklopis slusalke na DAC brni?
Ce je kaksna antena priklopljena na PC, ga odklopi.
Ce je kak mrezni kabel priklopljen na PC, ga odklopi.
itn...
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2454
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 23, 2017 09:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da se vrnem k problemu.

Sistem:
PC, Audioengine D1, Adam a3x, Prodipe 10s sub.

PC - > D1(USB) -> RCA do suba (in)-> RCA do zvočnikov (HPF out). Brni, in strašno. Ob premikanju miške, odpiranju programov, skratka, karkoli se že dogaja na računalniku.

PC - > D1(USB) - > Y splitter na aktivce ter sub brni mnogo manj, slišno samo ponoči če takrat ne ropota hladilnik.

V primeru da na SUBu prelepim ground vodnik brnenje izgine, ampak samo če so zvočniki priklopljeni prek splitterja, ne preko suba.

Če je PC odstranjen iz verige sub in zvočniki delujejo normalno (npr, preko BT sprejemnika, telefona..)

Brnelo je tudi na prejšnjem subu (Infinity Alpha), če so bili zvočniki povezani preko RCA out.

Kaka ideja?
_________________
Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1293
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 23, 2017 11:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj,
imas vse na isti vticnici ali na razlicnih? Ce na razlicnih 220V, uporabi razdelilec in daj vse na eno vticnico.

Si poskusil kak drug oklopljen audio kabel?
Antene nimas v verigi?

Resitev je lahko tudi USB noise filter, ampak je treba probat.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com