Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

SluŔalke
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 15, 16, 17  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
steel



Pridružen/-a: Ned Nov 2013 1:56
Prispevkov: 35
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2016 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PosluÅ”al sem HD600 na prijateljevi Yamahi (avr) modela se ne spomim. Z sliÅ”anim sem bil zadovoljen. NaroĆØil pa sem HD650, ker so bile v akciji in cenejÅ”e od HD600, nove, nerabljene.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1627
Kraj: LaŔko

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2016 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na primerjavo s HD800 odlicno. Vec tukaj o primerjavi HD800 in HD650. Sam furam ze ene 13 let HD555 modane v HD595. Ceprav ne poslusam pogosto so to slusalke od katerih bi se res tezko poslovil.

Dobra ambienca, super vokali, odlicen bas, niso tecne in utrujajoce za poslusat, mogoce so en malcek na toplejsi strani, kar pa nikakor ni slabost, prej prednost. Kamorkoli sem jih prikljucil je bilo fajn za poslusat, tudi z zelo budget napravami in tudi direktno v mobilca.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2016 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam imam doma ene izmed sluÅ”alk Sennheiser HD 650, poleg Grado in Focal. Na kakÅ”en izvor jih imate priklopljene? Jaz sem jih prikljuĆØil na Asusov DAC/preamp za 750-800 EUR a zvok ni niĆØ posebnega, paĆØ nekaj Å”pila, dinamika nikakva, prav tako 3D slika. ObĆØutno bolje Å”pilajo, ĆØe jih priklopim na Xiaomi telefon. Recimo Grado SR 80 na Asus-a Å”pilajo super. Je že kdo preizkusil kako na zvok vpliva, ĆØe na en in isti predojaĆØevalnik prikljuĆØimo sluÅ”alke raliĆØnih impedanc?

Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miŔolin



Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04
Prispevkov: 441
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2016 20:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A resno? Jaz imam AKG 701, za njih sem sestavil tole:
http://www.cavalliaudio.com/pages/ehha-rev-a
pa je kot noĆØ in dan v primerjavi z recimo direktnim izhodom iz laptopa.

Brez ojaĆØevalnika jih je praktiĆØno brezveze dat na glavo, je skoraj
vsak pi.... za 20ā‚¬ v uho boljÅ”a.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2016 01:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, sem sluÅ”alke pustil Å”pilat praktiĆØno 24ur in tudi predojaĆØevalnik je lepo ogret in se je zadeva obĆØutno spremenila na bolje.

Sennheiser HD 650 in Asus Muses edition sedaj Å”pila ĆØisto solidno (Odkar sem posluÅ”al Audeze LCD-3 in Marantz preamp so sedaj merila viÅ”ja), zelo solidno (na max volume, le pri nekaterih komadih ni dovolj jakosti) igra tudi preko Xiaomi Redmi 2 telefona (aplikacija AIMP), ko pa sem priklopil na laptop Asus analogni izhod pa popolna katastrofa - bas popolnoma boomy, nekontroliran, vokal suh.

Pri primerjavi z Grado SR80 sem ugotovil, da Sennheiserce niso tako detaljne, imajo veĆØ basa, malo bolj zademfane visoke (tudi nekateri agresivni posnetki se ne zdijo tako agresivni), zvok je pomaknjen nazaj in pa da so Grado bolj obĆØutljive na kaj jih priklopimo in tudi hitreje opazimo razliko med izvori. Na Asus DAC/preampu so takoj pokazale boljÅ”o 3D sliko, veĆØ basa, napram telefonu a vseeno, se je telefon zelo dobro odrezal v primerjavi z raĆØunalnikom.

MogoĆØe pa telefon le ni tako slab izvor. Verjetno pomnite euforijo kvalitete ko so na showih množiĆØno priklapljali ipod na drage HI-FI sisteme.












_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bogomir 4051



Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Prispevkov: 1440
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2016 11:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri S. 650 je dobro, ĆØe odstraniÅ” notranjo peno, ki pokriva drajver. TakojÅ”en profit na resoluciji. PriporoĆØam !

lpm
_________________
miro
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031361550
vasko85



Pridružen/-a: Ned Apr 2016 21:17
Prispevkov: 38
Kraj: Å entjur

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 09, 2017 00:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Prebiram forum in iÅ”ĆØem informacije o sluÅ”alkah. Bolj kot prebiram manj so mi jasne stvari. Glede na vse vaÅ”e znanje in izkuÅ”nje bi vas vpraÅ”al za nasvet kaj kupiti.

Moj problem ā€“ imam 4 meseca staro hĆØer tako da Ā»glasnoĀ« posluÅ”anje glasbe ne pride veĆØ v poÅ”tev vsaj Å”e za kakÅ”nega pol leta. Sem pa razmiÅ”ljal, da bi lahko ob veĆØerih vseeno posluÅ”al preko sluÅ”alk. Imam Yamaha CD player, gramofon ter Pioneer AV receiver (5x100 W pri 6 ohm). Receiver ima spredaj vhod za sluÅ”alke. Torej sluÅ”alke bi priklopil na receiver.

Cena sluŔalk do 150 EUR, izbiram med:
BEYERDYNAMIC 990 PRO
SENNHEISER HD559

1. Najprej me begajo tile ohmi. Nimam namena kupovat lampaÅ”kega ampa za sluÅ”alke, zato me zanima ali bi mi receiver dovolj dobro poganjal BEYERDYNAMIC 990 PRO ki so 250 ohmske? Se sploh splaĆØa dat toliko za sluÅ”alke ali bom razoĆØaran ker jih bom gnal na AV receiverju?

2. KakÅ”na je razlika med studijskimi oz HIF sluÅ”alkami? Kaj naj gledam? Studijske priporoĆØajo Audio Technica ATH-M50x.

3. OdloĆØil sem se da bom kupil odprti tip sluÅ”alk, saj bom posluÅ”al izkljuĆØno doma preko obstojeĆØega HIFI sistema. Glasba: rock, stari rok, progresiva, kakÅ”ni Pink Floydā€¦ Katere sluÅ”alke bi mi predlagali za takÅ”no zvrst glasbe?

Že v naprej se zahvaljujem za pomoĆØ.

LP Valerij
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 031817402
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2017 01:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Tudi sam bi na vaŔem mestu vzel odprte sluŔalke, ker preprosto membrane "dihajo" (premikanje membran je manj limitirano), slaba lastnost pa je torej sliŔnost navzven in obratno.

Glede na to, da je težko ocenit na pamet kako zadovoljivo naj bi nekemu uporabniku sluÅ”alke igrale v povezavi ojaĆØevalnikom za sluÅ”alke je edina pametna opcija preizkus. Nekateri receiverji imajo presenetljivo solidne izhode za sluÅ”alke.
V Sonus Art-u imate opcijo preizkusit sluÅ”alke iz njihovega nabora (v tem rangu pride verjetno v izbor samo Audio Technica, kar se njihove ponudbe tiĆØe). Imajo veĆØ sluÅ”alk razstavljenih in jih je možno posluÅ”ati, tudi na vaÅ” receiver jih priklopijo. Morebiti bi vam Å”e v Bigbangu ustregli za kakÅ”en preizkus, potem pa ni veĆØ nekih opcij (ok, beyerdynamic v kakÅ”ni glasbeni trgovini), razen forumaÅ”i.

Glede vaŔih vpraŔanj pa takole:
1.Tukaj ne gre samo za impedanco sluÅ”alk, temveĆØ je tudi odvisno kakÅ”ne je izhodna impedanca izvora (receiver). Impedanca se spreminja s frekvenco (ni fiksna). Zato ima Beyerdynamic razliĆØne verzije sluÅ”alk. 32 Ohmske imajo oni predvidene za kakÅ”ne prenosne predvajalnike, 250 so nekje vmes...potem pa Å”e 600 Ohmske za malo bolj konkretne ojaĆØevalnike.

MogoĆØe malo za prebrat: Link

Mislim, da ni neke bojazni, da receiver nebi pognal sluÅ”alk do neke standarde jakosti (sem preizkusil Sennheiser HD650, ki imajo podobno impedanco na razliĆØnih svojih izvorih). Tukaj gre le za kompatibilnost, tako da preizkus nebi bil odveĆØ. ƈe se splaĆØa dat toliko denarja v sluÅ”alke je odvisno od vas (preizkusiti morate veĆØ modelov), morebiti bi vam bile že brezžiĆØne Sony dovolj dobre. Je pa res, da 150 EUR dat za sluÅ”alke ni niĆØ posebnega.

2. Studijske so obiĆØajno zaprtega tipa, naĆØeloma pa ne vem zakaj bi bila neka apriori razlika - nekje v studiu uporabljajo tudi HD 800, kje celo Audeze(a so pretežke), velikokrat pa vidimo AKG. Pri Beyerdynamic imajo loĆØene variante, razlika pa obiĆØajno ni v samem zvoku, temveĆØ kako sluÅ”alke pritiskajo na glavo, kabel(raven, zavit kot pri telefonu) in podobno - vse ostalo je enako.

3.Za rockerske zadeve morajo vsekakor biti sluŔalke, ki so nizkotonsko dobro "podložene", torej jim basa ne sme primanjkovati, pa tudi agresivne ne smejo biti.

Nekaj predlogov:
Link1
Link2
Link3
Link4

Verjetno bi tudi Beyerdynamic priŔle v poŔtev (DT880, 990)....

Težko je svetovati kar tako (v tem cenovnem rangu imam doma samo Grado- pa Å”e te so ĆØisto neprimerne za vas, ostale so dražje), ĆØe pa je opcija probat pa ni problema.
IzkuŔnje ostalih sluŔalkarjev so dobrodoŔle, posebej z modeli z sluŔalk, ki jih je uporabnik omenil.

Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5984
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2017 09:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@valerij: sodi k toĆØki 3) tvojega vpraÅ”anja:

JBL sluŔalke so fuul dobre za rock.
Na zadnjem testu v italijanskem AudioReview so primerjali 4 modele (AudioTechnica, Sennheiser, JBL in Focal). Po toĆØkah je prepriĆØljivo zmagala AudioTechnica AD700x (plus ji je zraĆØnost reprodukcije), s tem da so JBL suvereno dominirale ravno pri rocku. Citiram: ljubitelji basov bodo v njih naÅ”li svoj Eden (raj), posebej rock, disco, elektronska glasba; pri posluÅ”anju Birds od Coldplay so Å”li v tillt kako je bilo dobro. Za informacijo, Sennheiser hd599 so bile zadnje uvrÅ”ĆØene.

Edine od ĆØetverice so JBL Everest 700 Elite imele aktivni duÅ”ilec (se tudi izklopi) zunanjega hrupa - nekaj ĆØesar ti ne boÅ” potreboval, pa se z nakupom manjÅ”ega modela, ki tega nima, samo prihrani denar. Lahko pa bi priÅ”el prav podatek, da so lahko žiĆØne ali brezžiĆØne kot ti paÅ”e (bluetooth 4.1; eno polnjenje baterij zdrži 15ur - torej imajo svoj ojaĆØevalec, ohmi niso problem - baterijsko napajanje nudi brzino veĆØ pri posluÅ”anju) in se držijo na glavi kot ĆØelada - so primerne za jogging ali biciklo. Ostale to niso. Lahko bo priÅ”lo prav, ko hĆØerka malo odraste - ma tudi prej na sprehodih s hĆØerko v voziĆØku.

Upam do kaj pomaga taka informacija.
Mene sicer sluÅ”alke ne zanimajo, a ker se oglaÅ”aÅ” iz Å entjurja, kjer živi v bližnji okolici tudi moja hĆØi, sem se javil. Lep pozdrav na vaÅ” konec.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vasko85



Pridružen/-a: Ned Apr 2016 21:17
Prispevkov: 38
Kraj: Å entjur

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2017 22:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

najprej hvala vsem za pomoĆØ in nasvete. Å e posebej forumaÅ”u simon740 in senior.

Vsekakor sem se odloĆØil, da nabavim odprte sluÅ”alke. Gledam Sennheiser hd598 oz. podobne v tem rangu. VeĆØ za enkrat ne nameravam plaĆØat za sluÅ”alke, ker niso moj prioritetni vir posluÅ”anja. MogoĆØe pa se sedaj spremeni Very Happy

Po prebiranju literature sem priŔel do spoznanja, da je najbolje da kupim Ŕe head amp. Iz Pioneer so mi za moj reciver glede upornosti izhoda za sluŔalke poslali takŔen odgovor:

The exact output impedance unfortunately can not be found.
There are two values that need to be add together. One of them is 33 Ohm,
the other is unknown when this is looked up in the service manual.
Given that there have not yet been any complaints regarding this output, we
believe there should not be a problem to connect a headphone to this
receiver.

Glede na dejstvo, da imam AV reciver, neke hude kvalitete ne morem priĆØakovati. Kolegica mi je posodila AUDIO TECHNICA ATH-M40X. Sicer je zaprt tip sluÅ”alk ampak nisem bil preveĆØ fasciniran. Sem moral glasnost kar poÅ”teno navit, potem pa poslediĆØno nisem sliÅ”al vseh tistih detajlov - Pink Floyd, album Division Bell. Glede na to, da imam CD player Yamaha CD-S300 z že vgrajenim Burr Brown 192 kHz/24-bit DAC, potrebujem samo dober ojaĆØevalec za sluÅ”alke.

Moje naslednje vpraÅ”anje - mi lahko priporoĆØite kakÅ”en dober ojaĆØevalec za sluÅ”alke. Ponudbe je tukaj res ogromno! Pa bi Å”el v rangu do 300 EUR (lahko je tudi rabljen). Cilj: sluÅ”alke do 200 EUR + ojaĆØevalec do 300 EUR. AKG, Beyer, Senn... Katera kombinacija z ojaĆØevalcem bi bila najboljÅ”a da bi bil rezultat res dober zvok. Ima kdo kakÅ”en preizkuÅ”en komplet?

Zavedam se, da moraÅ” zadevo sliÅ”at, da lahko primerjaÅ” oz. se odloĆØiÅ” kaj ti najbolj ustreza. Ampak pri naÅ”ih trgovcih je to skoraj nemogoĆØe, po drugi strani pa vedno najdeÅ” kakÅ”no pomanjkljivost - torej zaupal bom naÅ”im izkuÅ”enim forumaÅ”em. Za upgrade je potem kasneje Å”e vedno dovolj ĆØasa
Very Happy

ƈe kdo prodaja kakÅ”en rabljen ojaĆØevalec za sluÅ”alke se priporoĆØam za ponudbo.

Hvala.

Lp Valerij
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 031817402
simon740



Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Prispevkov: 975
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2017 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Valerij....Å”koda, da si zamudil dober ojaĆØevalec za sluÅ”alke Wink
Moj glas gre za Gustard H10. Veliko moĆØi, karakter zvoka malo na "topli" strani.
Z Hifiman HE-560 je bila super kombinacija. Malo poglej rabljene zadeve v tujini. NajdeÅ” kar želiÅ”. Edino predtem bi moral kje vsaj malo posluÅ”ati. Jaz sem imel sreĆØo, da sem lahko malo testiral celo pri meni doma in to kr nekaj kombinacij. Ampak H10 sem recimo kupil samo na podlagi tega, kar sem prebral na heafi forumu. In je držalo popolnoma vse, kar sem tam zasledil. UspeÅ”en nakup želim.

Meni je Å”e vedno zvok iz zvoĆØnikov bolj prijeten Wink

lp,
Simon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vasko85



Pridružen/-a: Ned Apr 2016 21:17
Prispevkov: 38
Kraj: Å entjur

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2017 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Simon, hvala za odgovor. Saj Ŕe bo kakŔna priložnost Wink

Še kakŔen nasvet? Verjamem da vas je kar nekaj sluŔarkarjev na tem forumu.

Hvala.

LP Valerij
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 031817402
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1946
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 29, 2017 11:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SluÅ”alke so lahko izkljuĆØno pripomoĆØek za teste in krajÅ”e posluÅ”anje. V nadaljevanju ni logike, da je sredina na vrh glave, manjkajo obĆØuteni basi, seveda ob tem, da je treba imeti zvoĆØnike, ki kaj znajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nek_do



Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Prispevkov: 2276
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2017 20:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Å e malo v svet sluÅ”alkarskega prestiža. Pred kratkim je imel Focal zasebno predstavitev teh sluÅ”alk v NY-Å”kem Jungle City Studios, ki velja tudi za hiÅ”ni studio Alicia Keys. Seveda je bila prisotna tudi Alicia osebno. Cena sluÅ”alk pa je 120.000$, Å”tenderja pa 12.000$. Izdelali so zgolj 8 parov in kot se za take igraĆØke spodobi so v luftu dva para že prodali.

Focal Utopia by Tournaire







_________________
Lep je dan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Prispevkov: 3181
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2017 11:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Tukaj nikoli omenjeni : http://www.ultrasone.audio/de/

V poplavi "sluÅ”alk" je tukaj doma vrhunska izdelava, materiali, estetika na najviÅ”jem nivoju, zvok v kategoriji STAXa, niso poceni a glede na plastiĆØno konkurenco ostaneÅ” brez besed Wink


_________________
~ ** ~
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 15, 16, 17  Naslednja
Stran 11 od 17

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe