Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Premalo basa, reŔitev?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
siroliver



Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Prispevkov: 998
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 24, 2016 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZigaS je napisal/a:
Kako je zdaj s tem, vsak pravi drugaĆØe Very Happy


Poznas vic,

Cuj Francl, a je bla tvoja zena nedolzna ko sta se porocila ?

Ja eni pravijo da je bla ,drugi spet pravijo da ni bla Laughing Laughing Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ZigaS



Pridružen/-a: Ned Apr 2015 16:46
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 25, 2016 08:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Haha Very Happy
Evo Å”e tegale sem naÅ”el, oĆØitno je to star model ampak predvidevam, da je ravno tako tober:
http://shop.archus-hifi.com/si/subwoofer/561-rel-t-5.html

Mnenja?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1627
Kraj: LaŔko

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 25, 2016 09:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni popolnoma enako, ker po prvi varianti gre signal samo preko predojacevalne stopnje in RCA kablov direktno na sub. Pri drugi varianti preko zvocniskih kablov pa gre isti signal, ki gre tudi na zvocnike tudi na sub. Razlike niso velike, so pa. Zaznavne so pri bolj homogenem zvoku. Pri meni v prakasi prikljucitev preko zvocniskih izhodov omogoca boljso integracijo suba z main zvocniki. V praksi je to tako, da ne locis, da subi spilajo posebej, ampak imas glasbo main zvocnikov in suba povezano brezsivno. In RELi so odlicni v tem. REL je tudi specializiran samo za izdelavo subov in tudi to je ena referenca. Vedo kaj delajo in zakaj priporocajo taksno prikljucitev.

Da se mal bolj zakompliciram. Sam uporabljam tako Hi-Level kot tudi Low-Level prikljucitev. High Level je aktivna pri poslusanju stereo glasbe (povezava stereo ojacevalec-sub). Low Level pa pri gledanju filmov (povezava A/V receiver - sub). REL je tako fleksibilen, da omogoca uporabo obojega in tudi frekvencni rez in gain si potem posebej nastavis za High Level kot tudi Low Level input.

Je pa se nekaj cenovno ugodnejsih alternativ RELu. Eno je omenil gwb in sicer BK electronics ali pa MJ Acoustics. Vsi so Britanci.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
epic



Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12
Prispevkov: 188
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 25, 2016 10:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Delfinus, si me prehitel!

Torej, BK Electronics je - kar se koliĆØine prodaje svojih izdelkov tiĆØe - manjÅ”e podjetje. Slednje pa nikakor ne pomeni, da ne vedo, s ĆØem imajo opravka. PraktiĆØno celotna paleta prvotnih REL-ov, vse do serije Q je plod dela BK Electronics-ovih mož. Enako velja danes - mnogo subov sicer renomiranih firm nastaja v njihovi tovarni.

So pa pri BK ugotovili, da si kos kruha lahko odrežejo tudi sami. Na njihovi spletni strani si lahko ogledaÅ” ponudbo. Njihov XXLS 400 te olajÅ”a za dobrih 400 Funtov + poÅ”tnina. LoĆØeni gaini, kot ti je opisal Delfinus so na voljo tudi tu.

Slaba stran - izredno ugodna cena gre na rovaÅ” naĆØina poslovanja, nimajo distribucijske mreže, naroĆØila le direktno v tovarni.

Druga alternativa (ali tretja) pa je proizvajalec SVS.

Pobezaj po netu, testov je dovolj. Se pa veĆØini ocenjevalcev pri konĆØni oceni proizvodov omenjenih proizvajalcev obiĆØajno zapiÅ”e - razmerje med ceno in kvaliteto je naravnost odliĆØno.

ƈe te ravno ne tiÅ”ĆØi debela denarnica v hlaĆØnem žepu - razmisli. Morda tudi zaradi dejstva, da je s subi najlepÅ”ih prvih nekaj minut, kasneje pa se obiĆØajno priĆØno malo manj sreĆØni dnevi. Res je malo proizvodov, ki se zlijejo z osnovnimi zvoĆØniki in ne postanejo dominantni v smislu tega, da med posluÅ”anjen glasbe ves ĆØas lahko sliÅ”imo napihnjeno, prepovdarjeno delovanje suba. Hudo važna je tudi pravilna postavitev. Vse napisano velja zgolj za stereo sistem, ki služi posluÅ”anju glasbe. O hiÅ”nem kinu nimam pojma.

Å e neĆØesa sem se spomnil. Utegnilo bi se ti dogajati, da ti akustiĆØno moĆØno nagaja prostor. Lahko je manjko basa najbolj opazen ravno na mestu, ki si ga izbral za posluÅ”anje. Vzemi stol in se z njim poĆØasi pomikaj proti zvoĆØnikom - glede na to, da si od njih trenutno med posluÅ”anjem oddaljen skoraj 4m, imaÅ” dovolj maneverskega prostora. Me pa moti tudi postavitev mize in stolov.

Ne smeÅ” pa pozabiti dveh dejstev - Marantz le s težavo napaja tvoje zvoĆØnike, majceni mid-sub driverji pa, žal, v tako velikem prostoru ne morejo narediti ĆØudeža. Poizkusi z boljÅ”im ojaĆØevalcem.

V kolikor si lahko kje izposodiÅ” kaj od tistega, kar bi kupil - pot pod noge.
Ne kupuj zgolj po priporoĆØilih - saj veÅ” - vsi ti svetujemo po svojih moĆØeh in izkuÅ”njah. Slednje pa ne pomeni, da bi nasvet ustrezno deloval tudi v praksi v tvojem sistemu in prostoru.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1627
Kraj: LaŔko

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 25, 2016 10:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jep, se strinajm. Tudi ojacevalec ti bo spihal prah na main zvocnikih. Ampak to ponavadi pomeni nekaj dobrega. Iz prve roke, ce zelis res odlicno kontrolo na basu je tukaj Gryphon, ampak to stane, tudi rabljen ni poceni. Ni pa edini, da ne bo pomote. Za primerjavo, moj prejsnji ojacevalec je bil Marantz PM-KI Pearl Lite, tako da poznam karakter zvoka tudi modernejsih Marantzov in sem se danes fan. Za isti denar je skoraj nemogoce dobiti boljse.
Glede na budget, pa z dejstvom kaj zelis, pa se mi zdi sub bolj racionalna odlocitev. Le prav mora biti izbran, nastavljen in postavljen in je majka. Zafilas pa lahko tocno tisto kar ti manjka.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miŔolin



Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04
Prispevkov: 441
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 25, 2016 11:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, absolutno, ĆØe dodam k temu, kar je epic napisal. Med zvoĆØniki in posluÅ”alcem naj ne bo niĆØesar (Å”e najmanj pa miza, ki ima ogromno odbojno povrÅ”ino - bogve kam ti to zvok odnese). Za iskanje optimalne pozicije so dobre dve - tri osnovne metode (brez meritev). Prva je, da najdeÅ” neko dobro pozicijo za zvoĆØnike in si potem poskuÅ”aÅ” s stolom najti idealno mesto posluÅ”anja. Druga variantq je (ĆØe imaÅ” mesto posluÅ”anja fiksno), da si daÅ” zvoĆØnike na kolesca in jih malo voziÅ” po sobi naokoli (to ti govorim zato, ker zna bit zoprno pri zvoĆØnikih, ki so na konicah, da jih okoli premeÅ”ĆØaÅ”). Jaz sem to reÅ”il tako, da sem odvil konice, navil kolesca za pisarniÅ”ke stole na podstavek - matice lahko uporabiÅ” iste, kot jih imaÅ” sedaj na konicah, in se Å”el prestavljanje. To je super varianta tudi v primeru, ĆØe je optimalni položaj zvoĆØnikov tam,
kjer ti onemogoĆØa sicer normalno uporabo prostora (kar je zelo zelo verjetno). V tem primeru si lahko zvoĆØnike parkiraÅ” v kot sobe in jih zaÅ”ibaÅ” ven, kadar posluÅ”aÅ” muziko. Zelo komot. PS: fajn je imeti kolesca, ki imajo zavoro. Smile Sicer malenkost izgubiÅ” na pravilni disperziji (ker so ti zvoĆØniki narejeni tako, da morajo biti nagnjeni nazaj), ampak se okoli tega ne bi sekiral. Tretja varianta je kombinacije variante A in B.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ZigaS



Pridružen/-a: Ned Apr 2015 16:46
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 25, 2016 18:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje najlepÅ”a hvala za tako obÅ”irne odgovore! Mislim, da sem sedaj dobil vse informacije in je na meni, kako se bom odloĆØil. OjaĆØevalca nekako ne bi rad menjal (že zaradi tega, ker lepo paÅ”e skupaj s predvajalnikom Very Happy ).

ZvoĆØnike sem tudi že malo prestavljal in se resniĆØno boljÅ”e sliÅ”i, ĆØe so bolj spredaj. Sicer se punca malo pritožuje ampak se bo že navadila.

Glede na napisano se bom res najbrÅ” odloĆØil za Rel-e, samo jih moram nekje zvohati za malo bolj ugodno ceno. ƈe ne bo Å”lo pa potem BK, kot ste mi svetovali. Z Darkom iz Inteka sem se že pogovarjal in bom Å”el Rel-a posluÅ”ati naslednji teden k njemu, jutri pa v Sonusart tisti dve opciji, ki sem ju zgoraj prilimal, da sliÅ”im na lastna uÅ”esa kakÅ”na je razlika.

Vsekakor bom poroĆØal o sliÅ”anem in tudi konĆØni odloĆØitvi. ƈe ima pa kdo Å”e kaj za dodati bom pa z veseljem prebral.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ZigaS



Pridružen/-a: Ned Apr 2015 16:46
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2016 08:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po dobrem premisleku sem se na koncu odloĆØil za Sunfire sds-12 sub. AleÅ” iz Playrooma mi je posodil en Q acoustics sub (hvala Å”e enkrat), da sem posluÅ”al, ĆØe je sub tisto kar iÅ”ĆØem. Že z bolj osnovim subom je bilo sliÅ”ati bistveno bolje, tako da sem se potem odloĆØil za Sunfire po njegovem priporoĆØilu. Sem zelo zadovoljen in upam, da bo Å”e nekaj ĆØasa tako Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe