Sponzorji

AV Planet

ALS

Intek - September 2014

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Falcon Acoustics in legendarni BBC monitor LS3/5A navoljo tudi v Sloveniji

10.11.2017 - Napisal: trancedeejay

 

 

Podjetje Zvučne Novosti d.o.o. je postalo pooblaščeni distributer angleškega poroizvajalca Falcon Acoustic in njihovega modela BBC LS3/5A za področje Hrvaške in Slovenije.

 

Več kot štiri desetletja dolga doba proizvodnje LS3/5A, postavlja ta resen in drag legendarni model med najbolj prodajanimi zvočniki v avdio zgodovini. Kljub temu, da je bil prvotno namenjen kot monitor v reportažnih vozilih, je kmalu osvojil srca avdiofilov in ljubiteljev glasbe širom po svetu. Kljub svojim majhnim dimenzijam in skromnim tehničnim karakteristikam navdušuje s svojim velikim in korektnim zvokom.

 

 

 

Ko teko gledamo avdio zgodovino je bilo kar nekaj podjetij, ki so se lotile izziva in v svoj proizvodni program vključili BBC LS3/5A model. Največ jih je proizvajal Rogers, pa KEF, Spendor, Harberth, medtem, ko so jih Chartweel, RAM, Goodmans in Stirling Broadcast naredili le manjšo količino.

 

In po čem je Falcon LS3/5A drugačen in odstopa od drugih? V podjetju Falcon so angažirali Malcoma Jonesa (bivšega konstruktorja iz KEF-a) ki je izvorni dizajner B-110 i T-27 zvučnih enot, ki so se vgrajevale v originalni 15 Ohmski Rogers LS3/5A iz leta 1976. Ta odločitev je omogočila da ljubitelji LS3A/5A ne rabijo posegati za rabljenimi ali kakšnim new old stock modeli, saj se B110 in T27 ponovno proizvaja pod budnim očesom njihovega konstruktorja.

 

 

 

 

Izdelava zvočne omarice in kretnice v popolnosti zadovolji strogim BBC standardom in je danes Falcon LS3/5A edini, ki se še proizvaja in tako omogoča, da pridete do novih zvočnikov. Njihovi zvočniki so uparjeni in imajo certifikat o avtentičnosti, proizvajajo pa se v odtenkih različnih furnirjev.

 

 

 

 Več informacij lahko prejmete pri zastopniku:

www.zvucne-novosti.hr

 

 

 

 

 

Ostale novice

Video player
Avantgarde Acoustics

Avantgarde Acoustics
jbl 4315/pass labs/luxman da-200
Audiophile Sound Test COLLECTION 2018
How much amplifier power do I REALLY need?
Seznam vseh videov »